“Hatay’ın Huzurunu Kaçırdınız, Düzeltmek İçin Ne Yapacaksınız?”

0
68

mevlüt dudu açıklama31CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, ilimizde kaçak Suriye vatandaşlarının neden olduğu olayların artması üzerine Başbakan ve İçişleri Bakanı’na Soru Önergesi verdi…

Hatay’da kaçak Suriye vatandaşlarının neden olduğu olayların iyice artması üzerine Başbakan ve İçişleri Bakanı’na yönelik iki soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Hatay’ın huzurunu kaçırdınız, düzeltmek için ne yapacaksınız?” sorusunu yönelterek, cevap istedi.

En son Reyhanlı’da yaşananlara dikkat çeken Milletvekili Dudu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Reyhanlı olayı bizlere küçük bir kıvılcımın nelere mal olabileceğinin işaretidir. Bunu herkes görüyor, bir tek Hükümet ve yetkililer görmüyor” dedi.

Açıklamasında, resmi kayıtlı mültecilerin dışında, Hatay’ın hemen her yerinde yasal olmayan yollardan gelen ve hiçbir kayıt ve denetimden geçmeyen Suriyelilerin bulunduğuna da işaret eden Dudu; “Hatay’da denetim dışı yaşayan Suriyeli sayısı arttıkça, dilencilik, hırsızlık ve fuhuş gibi suçlarda da artış olduğu açıkça gözlenmektedir” değerlendirmesinde bulundu. Vekil Dudu, bütün bu gelişmelere rağmen hiçbir önlemin alınmamasına da dikkat çekti.

İsteyen Suriye’ye Gidiyor, İsteyen Türkiye’ye Geliyor…

Sınır Güvenliğinin ortadan kalmış olduğuna da değinen CHP’li Milletvekili Dudu; “Hükümet’in uyguladığı yanlış Suriye politikası ve muhaliflere verilen açık destek, özellikle yasa dışı yollardan ülkemize gelen Suriyelilerin çok pervasız davranmalarına yol açıyor. Bu gün Hatay’ın her yerinde kim oldukları bilinmeyen, her türlü denetimden uzak elini kolunu sallaya-sallaya gezen Suriyelileri herkes görüyor. Sınır güvenliği denilen şey Hatay’da ortadan kaldırılmış. İsteyen Suriye’ye gidiyor, İsteyen Türkiye’ye geliyor.

Daha önce birçok kez TBMM’de gündeme getirmemize rağmen, hiçbir denetime tabi tutulmayan, Suriyeli mültecilerden bir kısmının pervasız hareketleri ve yasa dışı davranışları artarak sürmektedir. En son yaşanan Akçakale ve Reyhanlı olaylarının yanı sıra kayıt dışı Suriye vatandaşlarının neden olduğu hırsızlık, fuhuş ve dilencilik gibi suçların da arttığı, Hatay’da açıkça gözlemlenebilmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Halk, Hatay’ın Suriye’ye Kurban Edildiğini Düşünüyor

Konu hakkında Başbakan ve İçişleri Bakanı’na verdiği iki önergede sorularına cevap isteyen Dudu; “Artık tüm Hatay halkı, Hükümet tarafından, Hatay’ın Suriye’ye kurban edildiğini düşünüyor. Böyle bir algı kendiliğinden oluşmaz. Yaşananlar insanları böyle düşündürüyor. Yüzlerce yıldır, tüm farklılıklarına rağmen bir arada kardeşçe yaşayan Hatay halkı, şu andaki ortamdan oldukça rahatsızdır. Bu rahatsızlığı görmeyen ya da görmezden gelen AKP’ye, Hatay’ı yok saymanın hesabını mutlaka soracaklardır” diyerek açıklamalarına son verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here