“Hatay’ın Elektrik Sorununu Çözmeyecek Misiniz?”

0
108

serkan topal19CHP Milletvekili Serkan Topal Hatay’ın Elektrik Sorununu Gündeme Getirdi…

İskenderun’da ve tüm ilimiz genelinde son zamanlarda daha sık yaşanmaya başlanan elektrik kesintileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından meclise taşındı. TBMM’de konu hakkında kısa bir konuşma yapan Milletvekili Topal, oldukça sert konuştu. CHP’li Vekil Topal mecliste yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Hatay’ın yaşanılan savaş nedeniyle yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılar yetmiyormuş gibi, ticaretin bitirilmesi, turizmin bitirilmesi yetmiyormuş gibi artık hemen hemen her gün elektrik kesintileri de yaşanmaya başladı. Hatay her gün karanlık içerisinde kalmaya mahkum ediliyor. Defalarca uyardık, defalarca söyledik. İlgili kişilere sorunu ilettik. Yurttaşlarımız her gün telefonlar açtı, dert yandı, bu sorunu çözün dedi. Bizler buradan onların bu sorununu çözmek için uğraşıyoruz ama nafile. Neden? Çünkü başımızda ülkesinin derdine değil kendi derdine düşmüş yöneticiler var.

Birisi başkan olsun diye, birisinin vakfına para aktarılsın diye, birileri beyaz çaylarla saraylarda sefa sürsün diye uğraşanlar var. Daha ne yapmamız lazım. İnsanlar Hatay’da karanlıkta. Her gün elektrikleri kesiliyor. Ey AKP! Ey hükümet! Ey sayın bakan! Bu sorunu çözmeyi düşünmüyor musunuz? Hatay bu ülkenin şehri değil mi? Hataylılar bu ülkenin evlatları değil mi? Neden bu sorunu çözmek için tek bir adım atmıyorsunuz? Bu durumun sorumluları kimdir? İnanlar size isyan ediyorlar. İsyan ettiklerinde, söz söylediklerinde de üzerlerine tomalarınızı mı süreceksiniz?

Ben buradan bir kez daha hükümete sesleniyorum, sayın bakana sesleniyorum. Bir an önce Hatay’ın elektrik problemini çözün. Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmayın, Hataylılara üvey evlat muamelesi yapmayın. Sayın bakanı derhal göreve davet ediyorum. Eğer bu sorunu bir an önce çözemeyeceklerse de bıraksınlar o makamlarda bu görevi layıkıyla yapacak olanlar otursun. Bu sorunu çözemeyeceklerini düşünüyorlarsa istifa etsinler, Hatay’ı aydınlığa kavuşturacak birileri elbette bulunacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here