Hatay’ın Anavatana Katılışının 74. Yıldönümü Bugün Kutlanacak

0
304

hatay'ın kurtuluşu1Hatay’ın Anavatana katılışının 74. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Sabah saatlerinde Antakya Atatürk Anıt Alanına çelenk sunumuyla başlayacak olan kutlamalar gün boyu sürecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antakya Festivali’nin de bu yıl 29.su düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan festival programı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da kültürel, sanatsal, sportif ve yöresel birbirinden farklı etkinlikler Hatay halkı ile buluşuyor.

Bu Yıl ki Festivalde Konser Yok

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yıl 21-22-23 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 29. Antakya Festivali’nin kültürel ve sportif etkinlik ağırlıklı olduğunu, konser ve eğlence programlarına şehitlerimize, ailelerine ve Hatay halkına duyulan saygı çerçevesinde bu yıl yer verilmeyeceğini belirtti.

Savaş, konser ve eğlence programı içermeyen festival etkinliklerinde bu yıl iftarda buluşma, konferans, sünnet şöleni, sergi, künefe şöleni, yüzme yarışları, futbol turnuvası, Hatay Talasemi Derneği sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi ziyareti ve Hatay’ın Anavatana katılışının 74.yıldönümü resmi törenlerinin yer aldığını belirtti.

Etkinlikler, 21 Temmuz Pazar günü Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksinde iftar yemeği ile başladı. Aynı gün Antakya Nazım Koka Sahasında saat 22.30’da Erhan Aksay-Osman Çalgın Futbol turnuvası 3.lük maçı oynandı.

22 Temmuz Pazartesi günü (dün) saat 14.00’te Prime Mall Avm’de Hatay Resim Sergisi, saat 15.00- 18.00 saatleri arasında Antakya Yüzme Havuzu’nda Yüzme Yarışmaları, aynı gün saat 17.00’de Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Projesi kapsamında ‘Hatay Talesemi ve Orak Hücre Anemisi Hastalıklarıyla Mücadele Derneği (HATODER) ziyareti, saat 21.00’de Atatürk Caddesi’nde 74. Yılda 74 metre ‘Künefe Şöleni’ etkinlikleri gerçekleşirken, saat 22.30’da ise Nazım Koka Sahasında Erhan Aksay- Osman Çalgın Futbol turnuvası final maçı oynandı.

Hatay’ın Anavatana katılışının 74. yıldönümü resmi törenlerinin yer alacağı 23 Temmuz 2013 Salı günü (bugün) ise program saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma töreni ile başlayacak. Program 09.30’da Antakya Şehitliği Ziyareti, saat 10.00’da Hatay Kültür Merkezinde araştırmacı-yazar Mehmet Tekin’in ‘Hatay Devleti’ adlı konferansı, saat 16.00’da Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi’nde ‘Sünnet Şöleni’ ile devam edecek. 74. Yıl kutlamaları ve 29. Antakya Festivali programı saat 18.00’de Şenköy Beldesi’nde Merhume Ayşe Fıtnat Hanım’ın Mezarına yapılacak ziyaretle son bulacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here