Hatay’dan Tüm Dünyaya Barış Mesajları Verildi

0
79

kardeşilik gecesi1Her yıl 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Kardeşlik Haftası” dolayısı ile Hatay’da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını dünyaya duyurmak adına Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde birlik, dayanışma ve kardeşlik buluşması düzenlendi.

Antakya Anemon Otel’de düzenlenen kardeşlik buluşmasına Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, protokol üyeleri, dini cemaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları katılım gösterdi.

Gecede birer konuşma yapan Antakya Rum Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Eli Bitargil, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Alevi Cemaati Kanaat Önderi Nasrettin Eskiocak, Hatay’daki hoşgörü ve kardeşlik ortamına vurgu yaparak; “Ayrı yerlerde ibadet ediyoruz ama aynı Allah’a ibadet ediyoruz. Sevgi, dostluk ve kardeşliği geçmişten miras aldık ve yaşatacağız. Antakya’da din ayrımı olmaz” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Tarih boyunca bir arada yaşamış olan Hatay’ın, dünya üzerindeki tüm ülkelere örnek olduğunu ifade eden Hatay İl Müftü Vekili Cafer Eroğlu da, “Yaratılışta ve dinde kardeşiz” dedi.

Kardeşlik gecesinin ev sahibi olan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada Hatay’daki barış ortamına değindi. Savaş; “8500 yıllık tarihi geçmişiyle, 23 medeniyetten 13’üne ev sahipliği yapmış medeniyet birikimiyle, barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti Antakya’nın bu özelliklerinin yaşamasını sağlayan, geleceğe taşıyan, bu birlikteliğe sahip çıkan siz değerli dostlarımızla bu değerli ve müstesna akşamda bir arada olmaktan dolayı mutluyum.

Bu şehir gerçekten çok kadim bir şehir! 3 semavi dine, çeşitli etnik kökenlere, mezheplere ev sahipliği, yapan barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti. Bu özelliklerinden dolayı yüzyıllar boyunca sadece sevgi üretmiş bir şehir. Birliğimizi, bu bütünlüğümüzü, bu kardeşliğimizi tüm dünyaya duyurmak için bir aradayız. Şehrimizde var olan sevgi, kardeşlik ve dayanışma ortamımızı herkes görsün, herkes hissetsin istiyoruz. Allah bu birlikteliğimizi, bu kardeşliğimizi, bu sevgi ve hoşgörü ortamımızı daim etsin” dedi.

Kardeşlik, hoşgörü ve barış duygularının en üst seviyede yaşandığı gece sonunda, tüm protokol üyeleri el ele tutuşarak dayanışmanın en güzel örneğini verdiler ve tüm Dünya’ya Antakya’dan barış mesajı ilettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here