“Hatay’da Seçimi Kazanmak İstiyorsak Seferberlik İlan Etmemiz Lazım”

1
114

mehmet dönen1Eski Bakan Dönen İftarda, Partililere ve Merkez Sağcılara Seslendi…

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, Kırıkhan’da partili partisiz 2000 kişiyle iftar yemeğinde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Dönen, adının Hatay Büyükşehir Belediyesi adaylığı için geçtiğini belirterek, toplantıları düzenlemekteki amacının birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde Hatay’da önemli bir yerel seçim yaşanacağını belirten Dönen; “Bu seçim yarışmasında birçok kişi aday olabilir. Benimde bu yarışta ismim geçiyor. Ama şu ana kadar adayım demedim” dedi. Karşıda Devletin tüm imkânlarını kullanan bir partinin olduğunu ifade eden Dönen; “Bununla mücadele etmek mümkün. Bunun için CHP olarak ilk önce birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Toplumda kimseyi dışlamadan bütün katmanlar ile bir araya gelmek lazım. Kısacası Hatay’da bu seçimi kazanmak istiyorsak seferberlik ilan etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Geçmişte CHP’de önemli mücadeleler verdiğini belirten Mehmet Dönen; “İki kez ön seçimle milletvekili seçildim. Sayın Kılıçdaroğlu’na şunu söyledim. Beni bir kenara koy. Bana ihtiyaç olursa biz göreve hazırız. Elimden geleni yaparım dedi. Kimsenin aleyhine konuşmadım. Eğer biz bir birimize düşürsek seçimi kaybederiz. Ben siyaset yaparken girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim” ifadelerini kullandı.

Dönen, siyasette önemli makamları geride bıraktığını belirterek; “Beni eleştirenler var. Ben onlara hiçbir şey demiyorum. Çünkü buna ayıracak zamanımız yok. Bu eleştiriler çok eski politikalar. Bunların hiçbir partiliye bir faydası olmaz. Biz bunları çoktan geçtik. Partimin adayını desteklerim. Arkasında dururum. Bu böyle olmaz ise seçim kaybederiz” diye konuştu.

mehmet dönen2

Merkez Sağcılara Çağrı

CHP’nin merkez sağ ile hiçbir problemi olmadığını da belirten Dönen; “Bizim çağdaş Dünya ile bir sorunumuz yok. Biz Türkiye’de insan hakları ve demokrasiden yanayız. Bizim dinle de sorunumuz yok. Herkesin inancına saygılıyız. Gelin birlikte olalım büyük Hatay’ı büyük Türkiye’yi yeniden inşa edelim” şeklinde konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğine CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here