Hatay’da Öntürk, İskenderun’da Dönmez, Payas’ta Altan, Erzin’de Elmasoğlu!

0
38

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, en çok oyu alan Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Dönmez, İskenderun Belediye Başkanı seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Av. Mehmet Duduoğlu ise ikinci oldu. Ak Partili Dönmez, 51 bin oy alırken, CHP Adayı Duduoğlu ise 50 bin civarında seçmenin oyunu aldı.

Hatay’da ise en çok oyu alan Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Öntürk, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. CHP’li Lütfü Savaş ise ikinci oldu.

Diğer İlçelerde Kazanan İsimler…

Belen’de seçimin galibi Cumhur İttifakı’nın MHP’li Adayı İbrahim Gül, Arsuz’da CHP’nin Adayı Sami Üstün, Payas’ta ise Cumhur İttifakının Adayı Bekir Altan oldu.

Arsuz’da %80’in üzerinde oy oranı ile CHP Adayı Sami Üstün ipi göğüslerken, Defne ilçesinde ise belediye başkanlığını yine CHP adayı Halil İbrahim Özgün kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Özgün 32 bin 693 oy aldı.

Payas ilçesinde Belediye Başkanlığını Ak Parti adayı Bekir Altan kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Bekir Altan 11 bin 193, CHP adayı Mehmet Yılmaz 3 bin 334 oy aldı.

Erzin ilçesinde CHP Adayı Ökkeş Elmasoğlu 10 bin 662 oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilirken, MHP adayı Erhan Akı 8 bin 311 oy alarak ikinci oldu.

Dörtyol ilçesinde CHP Adayı Bahadır Amaç 32 bin 443 oy alarak CHP bayrağını yıllar sonra Dörtyol Belediyesine dikmiş oldu. MHP Adayı Ömer Oğuz Uçar ise 21 bin 684 oy alarak ikinci oldu.  (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here