Hatay’da Kitapları En Çok Satan Yazar: Kaan Metin Çelik

0
35

Kaan Metin Çelik, araştırmacı ve yazar kimliğiyle tanınan kıymetli yazarlarımızdandır. 30 yıllık yazarlık serüvenine çok sayıda öykü, roman, şiir, derleme ve geçmişten geleceğe folklor çalışmaları sığdıran İskenderunlu yazarımız, ‘Hatay’da kitapları en çok satan ve okunan’ isimlerden kabul edilmektedir.

Yaptığı çalışmalarla birçok başarıya imza atan yazar Çelik, çocuklara yönelik yaptığı çalışmalarla da takdir toplamıştır. Tarihi yerleri ve bu yerlerin özelliklerini anlatan çizimlerini boyama kitabı olarak hazırlayan yazar Çelik’in yaptığı bu çalışmalar Türkiye’de de bir ilktir.

2016-2022 yılları arasında 130 bine yakın öğrenciyle söyleşi gerçekleştiren Çelik; “Geçmişten aldığımız folklorik değerlerin gelecek nesillere aktarılması, çocuklarımızın dününü, bugününü bilmeleri için bu kitaplar çok önemlidir. Öykü, şiir, roman, derleme ve boyama kitaplarımızın geleceğe ışık tutup çocukların belleklerinde güzel bir tat bırakacağına inanıyorum” diyerek yaptığı işlerin önemine dikkat çekti.

Yazar Kaan Metin Çelik’in Yarıkkaya Âşıkları kitabı 50 bin, Sekizin Dokuzu Gibi Ola Mısın 45 bin, Şiir Kitaplarım 10 bin, Siyah Beyaz Ubuntu 10 bin, Derleme Kitabı 5 bin, Deneme ve Tiyatro Kitabı 5 bin, Aşk ve Nefes 3 bin baskı yapmıştır.

Boyama kitapları da yaklaşık 350 bin, roman, öykü, şiir ve derleme kitabı yaklaşık 128 bin okuyucusuyla buluşmuştur. ‘Aşk ve Nefes’ yayınlanan son kitabıdır. Yazar çetin çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here