Hatay’da ‘Dış Politika’ Sitemi!

0
68

kılıçdaroğlu reyhanlı3Kılıçdaroğlu; “CHP Hükümeti, Batının Egemen Güçlerinin Taşeronu Olmayacaktır”

Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırının ikinci gününde Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı halkına başsağlığı ve acil şifa diledikten sonra il merkezine geçti. İl merkezinde ilk olarak Hatay Valiliğini ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP İl Başkanlığı önünde kurulan platformdan partililere seslendi. Reyhanlı’daki saldırıyı kınayan Kılıçdaroğlu, patlamaların takipçisi olacağını belirtti.

Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu; “Hatay’ın yaşadığı bu olayı unutmak mümkün değil. Bu iş aydınlanıncaya kadar sonuna kadar takip edeceğiz. Hesabını soracağız. Biz hükümeti uyardık. Bir sefer değil, iki sefer değil, yüz sefer söyledik. Bu dış politika ile Türkiye’ye terör ithal ediyorsun dedik, yanlış yapıyorsun dedik, kardeşi kardeşe kırdırıyorsun dedik. Hepinizin bir konuda çok duyarlı olmasını isterim. Asla ve asla oyuna gelmeyeceğiz. Hatay barışın, umudun, bütün inançların kentidir. Hatay, her etnik kimlikten insanın barış içinde yaşadığı bir kenttir. Oyuna gelmeyeceğiz. Alevi’si, Sünni’si, Yahudi’si, Musevi’si, Hıristiyan’ı kim olursa olsun insan insandır ve başımızın üstünde yeri vardır. Bunu en iyi Hataylılar bilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, bu nedenle ülkenin başının belada olduğunu iddia eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; “Arkadaş Batı’nın egemen güçlerinin Ortadoğu’daki taşeronu olma dedik. Ben olacağım dedi. Olacaksan işte milletin başına bu belayı açıyorsun sen. Türkiye iyi yönetilmiyorsa, Türkiye’nin başı beladan bir türlü kurtulmuyorsa, sorun ülkeyi yönetenlerdedir artık. O yönetenleri değiştirmek de sizin elinizdedir. Buradan bütün dünyaya ve Türkiye’deki yurttaşlarıma ilan ediyorum. CHP iktidarında, hiçbir CHP hükümeti, batının egemen güçlerinin taşeronu olmayacaktır” dedi.

Konuşması sırasında sözleri sık-sık alkışlarla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada gerçekleştirilen mitingin ardından kentten ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here