“Hatay’da 9 Şiddetinde Bir Deprem Bekleniyor”

1
2233

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi!

İskenderun Belediyesi tarafından meclis salonunda dün düzenlenen deprem konulu seminerde konuşan Doç. Dr. Murat Bikçe, Hatay’da 9 şiddetinde bir deprem beklendiğini söyleyerek, vatandaşların deprem konusunda bilinçlenmeye davet etti.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bazı belediye meclis üyelerinde yakından izlediği deprem konusundaki seminerin birinci ayağında Doç. Dr. Murat Bikçe, yapıların yıkılma nedenleri konusunda katılımcıları bilinçlendirdi. 1. derece deprem bölgesi olan Hatay’da deprem bilincine önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Bikçe; “Dünya haritasına baktığımızda Türkiye geneli risk altında ve şansız yerlerden birisidir. Ülkemizde 1. derece deprem bölgesi çok yer var. Hatay’da bunların arasında yer alıyor. İşin bir diğer enteresan yanı da %80’e varan nüfus ve yatırımlar da bu bölgelere yapılmaktadır.

1800’lü yıllarda mersali ölçüsüne göre ilimizde 9 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Tarih tekerrürden ibarettir. 125 yılda bir bu şiddette deprem oluyor. Bu süre ilimizde dolmuş ve 9 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Hatay, böyle risk altındadır! Bundan dolayı da Seramar projesinin 2005’te çalışması başladı. Bu projenin amacı, deprem hazırlık ve mastır planlarının yapılmasıdır. Depremi engelleyemez ama vereceği can kaybını ve hasarı en aza düşürebiliriz” dedi.

Doç. Dr. Bikçe, seminere katılan katılımcıları depremde yapıların yıkılma nedenleri konusunda bilgilendirdi.

1 YORUM

  1. İsdemir’de işçiye verilen hisseleri İsdemir vakfı ve Bayram Altun ve Cengiz Gül ve İsdemir yönetimi neden işçiye vermiyor? Biz emekli olanların çoğu her gün zaten 9 şiddetinde deprem yaşıyoruz. Yazıktır günahtır el insaf beyler. Bu zulüm nedir? Elbet bunun bir karşılığı ilahi adalet katında vardır. Bu hisse olayı ateşten gömlektir, 11 bin kişinin umududur, aşıdır. 11 bin kişi ve aileleri ile birlikte 50-60 bin kişidir, bu kadar kişinin ahı karşılıksız kalmaz. Yüce Allah’ım bu zulmü yapanları sana havale ediyorum, yarabbi sen büyüksün, sen görensin, sen gözetensin, sen zalimin zulmünü yanına bırakma yarabbi. Sen ki “kul hakkıyla karşıma gelmeyin” diye kesin hüküm koyansın yarabbi. Sen yardımcımız ol ALLAH’ım.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here