“Hatay’a Giriş Antakya’dan Değil Toprakkale’den Olur”

0
119

isder ziyaret1İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli; “Hatay’a Giriş Antakya’dan Değil Toprakkale’den Olur”

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Deliveli ziyarette ilk olarak “Hatay’a Giriş” yazısının Antakya’da yazıyor olmasını eleştirdi.

Dernek üyelerini İskenderun Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Rızkullah Terbiyeli karşıladı. Hoş sohbet ortamında geçen toplantıda ilk olarak konuşan Terbiyeli, konuklarına hoş geldiniz diyerek, sivil toplum kuruluşlarının öneminden söz etti. Terbiyeli; “Sivil Toplum Kuruluşları olmazsa olmazlarımızdır. Halkın içinden olan STK’lar, siyasilere yön veren, onlara halkın gerçeklerini anlatabilen, gösterebilen yegane kuruluşlardır, bu nedenle çok önemlidir” dedi.

isder ziyaret2

Daha sonra söz alan İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli, ilk önce ‘Hatay’a Giriş’ yazısının Antakya’da yazıyor olmasını eleştirirken; “Hatay’a giriş Toprakkale’den olur Erzin’den olur. Biz Hatay değil miyiz? Antakya’da ‘Hatay’a Giriş’ yazmasını kabul etmiyoruz ve bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Deliveli, Hatay’da STK’ların çok zayıf olduğunu ifade ederek; “STK denince zengin iş adamları akla geliyor. STK’lar bir araya gelip gücümüzü ortaya koymalıyız. Birleşip kişilere göre değil şehrimizin çıkarlarına göre hareket etmeliyiz. STK’lar siyasiler ziyaret etsin diye kurulmuyor. Kente ne iyi olacak bunu söylemeliyiz” dedi.

Deliveli ayrıca, İskenderun ve Hatay’ın güzelliklerini ortaya çıkaracak bir sinevizyon hazırlama planları olduğundan da söz etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here