Hatay Tabip Odası Bugün İş Bırakıyor

0
102

hatay tabip odası1Dr. Aras; “Genelgeyi Tanımıyoruz”

Hatay Tabip Odası, bugün, fazla mesai ve angarya çalıştırmaya karşı, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Sağlıkta dönüşüm adı altında özelleştirme ve kar elde etme stratejisinin devam ettiğini öne süren Hatay Tabip Odası, her gün vatandaşın cebinden biraz daha para gasp etmenin yolları açıldığını büyük ilaç tekellerinin yolları açılırken halkın sağlığa ulaşımının gittikçe zorlaştığını vurguladı.

Oda adına konuşan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Aras, sağlıkta dönüşümün temelinin sağlığın tamamıyla ticarileştirilmesi olduğunu ifade ederek; AKP İktidarının sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamaları artarak sürmektedir. Özellikle son dönemlerde aile hekimliği alanında yaşanan ve günlük olarak değişen uygulamalar nedeniyle sorunlar artarak devam etmektedir. Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerine zorunlu-angarya nöbet görevi verilerek hem biz sağlık emekçilerinin çalışma hakkı, dinlenme hakkı ihlal edildi hem de vatandaşın sağlık hakkı ciddi bir tehditle baş başa bırakıldı. Aile hekimleri kendi bölgelerindeki hastalarının başta koruyucu sağlık hizmeti olmak üzere tedavi edici hizmetleri ile ilgili olarak hizmet vermek durumundadırlar. Bu yetmiyormuş gibi gerek kendi merkezlerinde gerekse de hastane acillerinde, TSM merkezlerinde ve 112 acil servislerde nöbet tutacak olmaları hastalarının aile hekimlerine erişim hakkını engelleyecek ve aile hekimliği modelinin daha işlemeden sona ermesini beraberinde getirecektir” dedi.

Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, her türlü dayatmaya karşı olduklarını yineleyen Aras açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Aylardır hem kendileri hem de halkın sağlık hakkı için mücadele eden sağlık çalışanları gittikçe artan baskı, soruşturma ve mobbing uygulamalara karşı çıkmaktadır. Sağlık bakanlığı ve sağlık müdürlüğünü bu baskıcı tutumdan vazgeçmeğe çağırıyoruz. Soruşturmalar geri çekilmelidir. 1 Ocak itibarıyla yürürlüğü giren genelgeyi kabul etmeyip cumartesi günleri nöbete gitmedik. Gitmiyoruz. Bu genelgeyi tanımıyoruz. Ancak bakanlığın nöbet uygulamasındaki ısrarı nedeni ile bugün İŞ BIRAKIYORUZ. 11 Şubat’ta tüm emek demokrasi güçlerini ve halkımızı dayanışmaya ve sağlık hakkı için birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here