Hatay Kent Konseyi Toplandı

0
230

hatay kent konseyi1Hatay Kent Konseyi, “Antibiyotik Kullanımı ve Sürdürülebilir Sağlık ” konu başlıklı sunum ve bilgilendirme toplantısını Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, Halk Sağlığı Çalışma grubundan Yard. Doç. Dr. Cemil Kürekçi, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Yakan ve çok sayıda muhtar katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon; “Kent Konseyi’nin amaçlarından biri sağlığımızı korumaktır. İlaç denildiğinde aklımıza sadece insanlar gelmemeli. Hayvanlar ve hatta tarım ilaçları da bu grubun içerisindedir. Tarımda kullanılan sağlıksız ilaçlar toprağımızı ve buna bağlı olarak bizleri olumsuz etkiliyor. Kent Konseyi olarak doğru ilaç kullanımı konusuna değinerek sizlere yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Çalışma grubundan Yard. Doç. Dr. Cemil Kürekçi, sağlıkla ilgili yanlış bildiklerimizi anlatarak, sürdürülebilir ve daha sağlıklı bir toplum için neler yapılabileceğinin anlatıldığı bir sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

Ayrıca Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Yakan, hayvanlarda hormon kullanımı ve sağlık, süt üretimi, balık ve kırmızı et tüketimine, balık tüketiminin ilaç tüketimine etkisine  değindi ve son yıllarda küçükbaş hayvanların damızlık ve verimliliği üzerinde birçok çalışmalar yaptığını vurgulayarak proje kapsamında küçükbaş hayvanların genlerini inceleyerek onların damızlık olup olmadığına doğduktan hemen sonra bakılabileceği bilgisini paylaştı.

Sunumun ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantı, muhtarların sorularına cevap bulmasıyla son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here