‘Hatay Kanserle Savaş Derneği’ Kuruldu

0
382

kanserle mücadeleBüyük bir eksikliği gidermek adına Hatay’da ilk olarak hizmete giren ve ‘Hatay Kanserle Savaş Derneği’ İskenderun’da kuruldu.

Uzm. Dr. Aykan Akar, Uzm. Dr. Fatih Tokuş, Avk. Bülent Akbay, Mali Müşavir Günay  Morkan, Bilgi İşlem Uzmanı Ercan Aflaz, İş Adamı Tahsin Öztekin’in kuruculuğunda kurulan derneğin kurucu Başkanlığını ise Gazeteci Adnan Tink üstlendi.

Dernekleri hakkında bilgiler veren Hatay Kanserle Savaş Derneği Kurucu Başkanı Adnan Tink; “Derneğimizin kuruluşunda öncelikli amaç, ‘Sen Kansersin’ dendiği andan itibaren hastanın yaşadığı boşluk ve ne yapacağını bilmediği ruh haline elimizden geldiğince yardımcı olmaktır. Hastalık Türkiye ölçeğinde son derece hızlı büyüyen ölüm sebepleri arasında ne yazık ki ilk üçe yerleşmiş bulunmaktadır. Kanser hastalığı ile mücadelenin, hastalığın kabullenmesiyle aşılabileceğini bire bir yaşayan bir arkadaşınız olarak bu işe gönül verdim. Derneğimizin adı da buradan geliyor. Kanserle Savaşıp kazanabilmenin ilk adımı ‘Ben kanserim’ diyebilmektir.

Bundan sonraki etkinliklerimiz, farkındalık organizasyonları yapmak olacaktır. Bu günden itibaren çevrenizde ve yakınlarınızda bu hastalıkla mücadele eden, savaşan ve kazanmak isteyenleri lütfen bize yönlendiriniz. Ayrıca Derneğimiz faaliyetlerinde ve yapacağımız çalışmalarda bizlere yön verecek fikirlerinizde bizleri onurlandırmanızı da hassaten rica ediyorum. Bu savaşta bizleri yalnız bırakmayacağınıza canı gönülden inanmaktayım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here