Hatay Devlet Hastanesi’nde, Koroner Anjiyografi Ünitesi Açıldı

0
1185

Hatay Devlet Hastanesi’nde, Koroner Anjiyografi Ünitesi açıldı ve ilk etapta 7 kişiye anjiyo yapıldı. Operasyonları, Antakyalı Kalp Doktoru Uzm. Dr. Barış Kavvasoğlu gerçekleştirdi.

Hatay Devlet Hastanesi’nde üç gün önceki Anjiyo Ünitesi açılışı ile birlikte, Anjiyografi Ünitesi’nde, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu öncülüğünde yedi (7) hastaya koroner anjiyo başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.  Ünite; 7 Kardiyoloji Uzmanı, 8 hemşire ve 2 röntgen teknisyen ile hizmet vermeye başladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, gelişme ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Kardiyoloji uzmanlarımızla, vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini sağlamak ve hizmet standartlarını yükseltmek üzere, ihtiyaç kapsamında bölge ihtiyaçları hedeflenerek yapılan planlama neticesinde Hatay Devlet Hastanesi’nde hizmete giren Anjiyo Ünitesi hayata geçirilerek, bölge halkına kardiyak ve vasküler cerrahi alanında kaliteli, özellikli tanı ve tedavi imkanı sağlanmıştır.

Anjiyografi Ünitesi’nin kurulmasıyla, günün hangi saatinde olursa olsun, hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde, gerekirse anjiyoya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli. Çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde, hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here