Hatay Büyükşehir Belediyesporlu İrem Öztürk Avrupa Üçüncüsü Oldu

0
33

Hatay Büyükşehir Belediyespor’un milli güreşçisi İrem Öztürk, Hırvatistan’da düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü oldu.

42 kiloda mindere çıkan genç güreşçi, Romanyalı rakibi Elvira Dragan’ı (2-0) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Elde ettiği tarihi başarının ardından yurda dönen Öztürk’ü ailesi, hocaları ve takım arkadaşları havaalanında davul zurna eşliğinde karşıladı.

Havaalanı çıkışında kendisini bekleyen kalabalığı görünce gözyaşlarını tutamayan genç sporcu duygu dolu anlar yaşadı. Babasının omuzlarında çıkışa gelen Öztürk, tebrikleri kabul etti ve mutluluğunu sevenleriyle paylaştı.

Yaşadığı sakatlık sebebiyle altın madalya hedefini gerçekleştiremediğini söyleyen Öztürk, çok çalışarak gelecek yıllarda hedeflerine ulaşacağını belirtti.

Öztürk: “Birincilik İçin Savaşacağım”

Öztürk; “Hedefim şampiyonluktu. Üçüncülük bana yakışmadı. Seneye daha çok çalışıp birincilik için savaşacağım. Hatay için kızlarda bir ilk yaşattım. Başarım sadece benim için değil bütün kızlar için geçerli. Ben başlattım diğer arkadaşlarım devam ettirecek.

Yedi sene boyunca beni yetiştiren hocalarıma, Lütfü Başkanımıza çok teşekkür ederim. Maddi ve manevi üzerimde çok fazla emekleri var. Bundan sonra onlar beni bıraksa bile ben onları bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

Antrenör Kardeşler: “Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonluklarını Kovalayacağız”

Takım antrenörü Ahmet Kardeşler de; “Bugünlere çok basit gelmedik. Kızımız çok çalıştı ve elinden geleni yaptı. Gönül isterdi ki final yapalım ve birinci olalım ama ufak bir sakatlık yaşadık. Bundan sonra dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını kovalayacağız” dedi.

İrem’in ailesi de evlatlarıyla gurur duyduklarını belirterek, ona her zaman destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here