Hatay Büyükşehir Belediyesinden Çocuklara Trafik Eğitimi

0
42

Hatay Büyükşehir Belediyesi, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesi için yaptığı eğitici ve öğretici çalışmalara devam ediyor. HBB ekipleri, EXPO Antakya alanında hazırladığı eğitim parkurunda çocukların trafik kurallarını doğru öğrenebilmesi için kolları sıvadı.

Trafik Haftası’nda Emniyet ve Jandarma mensupları ile birlikte hareket eden HBB ekipleri, minik öğrencilere trafik kurallarını oyunlar eşliğinde öğretmeye çalıştı. Öğrencilerin büyük keyif ve merakla takip ettiği eğitimde HBB ekipleri, önce sunum yaparak kuralları anlattı. Ekipler daha sonra çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak bilgileri pekiştirmeye çalıştı.

Eğitimin en dikkat çeken taraflarından bir tanesi de simülasyon aracı oldu. Çocuklar trafikte emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını uygulamalı bir şekilde deneyimledi. Çocuklar, aktif katılım sağladıkları bu eğitimde hem çok eğlendi hem de trafik kurallarını öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Trafikte daha bilinçli nesiller yetiştirme amacıyla yola çıkan HBB, kırsal kesimlerde yer alan okullara öncelik verecek. Bu değerli eğitimi Hatay’ın her köşesine ulaştırmayı hedefleyen HBB ekipleri, trafik kurallarını çocuklara interaktif bir şekilde öğretecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here