Hatay Belgesellerle Tanıtılıyor

0
88

hatay belgeseli1Sayısız tarihi ve kültürel değerlere sahip olan ilimizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, bilinirliğini artırmak amacıyla 48 adet yazılı eserin yanı sıra belgesel filmler hazırlayan Hatay Valiliği, bunlara yenilerini eklemeye devam ediyor.

Hatay Valiliği, “Habib-i Neccar” ve “St. Pierre” belgeselleri ile Hatay’ın tarihi dokularının tanıtımını sürdürüyor.

Habib-i Neccar Belgeselinde, Habib-i Neccar Camii’ne de adını veren Habib-i Neccar, canlandırmalar eşliğinde şiirsel bir tatla anlatılıyor. Hatay Valiliği Yayınları’ndan Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak çıkan 25 dakikalık belgesel, Hazreti İsa’nın Antakya’ya gönderdiği Havarilere ilk inananlardan olan ve yaşadığı çağdan günümüze ışık tutan Habib-i Neccar’ı, günümüz insanına olduğu kadar gelecek kuşaklara da tanıtmayı amaçlıyor.

 Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, söz konusu belgesel filmin ülkemiz genelinde yayın yapan televizyon kanallarına dağıtımının gerçekleştirildiğini hatırlatarak; “İlimiz sayısız değerlere sahip ve Valilik olarak farkında olduğumuz bu değerlerimize sahip çıkmak, söz konusu değerlerimizi iletişim kanallarımızı da kullanarak toplumun tüm kesimleriyle paylaşmak için gerekli çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Petrus diğer adıyla Saint Pierre’i ve O’nun tarafından kurulan, dünyanın ilk mağara kilisesi olma özelliğini taşıyan St.Pierre Kilisesi’ni anlatan belgesel de, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak kültür dünyamıza kazandırıldı.

 Gelişmiş ekipmanlar ve deneyimli bir ekiple uluslararası yayın standartlarına uygun olarak hazırlanan 18 dakikalık belgesel filmin, yerel ve ulusal basın kuruluşlarına dağıtımı da gerçekleştirildi.

Vali Lekesiz, önemli değerlerimizden bir tanesinin de, özelde Hıristiyan vatandaşlarımızın genelde insanlığın ortak tarihinde özel rol oynamış St. Pierre Kilisesi olduğunu söyledi. St. Pierre Kilisesi’nin fiziksel şartlarının, tarihi önemi ile mütenasip bir hale getirilmesi için devam eden restorasyon çalışmalarıyla birlikte tüm eksikliklerinin giderileceğini de hatırlatan Vali Lekesiz, St.Pierre Belgeseli’nin gerek St.Pierre’in gerekse O’nun adını taşıyan kilisenin daha geniş kitlelere tanıtılmasına büyük katkı sunacağını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here