Hassa’nın Kurtuluşunun 92. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

0
133

büyükşehir-hassa1Hassa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde verilen mesajlar dikkat çekerken yapılan gösteriler de katılımcıları mest etti.

15 Kasım Mahallesi Pazar alanında gerçekleştirilen etkinliğe Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, çok sayıda askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Başkan Savaş; “1915’te yanan bu meşalenin Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de verilen mücadelelerin sonunda Türkiye’nin Kurtuluşu ve 20 Eylül 1920’de Ankara Anlaşması, onun akabinde 15 Kasım’da Türk güçlerinin Hassa’ya gidip Osmanlı Sancağı’nın dikilmesiyle Hassa’daki esaretli hayat sona ermiştir” dedi.

1939 yılının Hassa ve Hatay için çok şey ifade ettiğinin altını çizen Başkan Savaş; “Hatay Cumhuriyeti Anavatan’a katılırken Hatay’da yeni bir evlat sahibi olmaktadır. Hassa Hatay’a katılmaktadır, Hassa Hatay’ın ilçesi olmaktadır” dedi.

büyükşehir-hassa2

Hassa Belediye Başkanı Demirel ise; “Sahip olduğumuz manevi güç ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bağımsızlık sevdasıyla ilçemizi düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur. Atalarımızın yapmış oldukları kahramanlıkları saymakla bitiremeyiz ve onları ne kadar ansak azdır” dedi.

Konuşmaların ardından tören kapsamında, ilçe öğretmenleri tarafından türküler ve Hassa Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi katılımcıları mest ederken, ilçe okullarda okuyan öğrenciler tarafından yazılan ve dereceye giren şiirler ise vatandaşları duygulandırdı.

Hassa Muhtarlarından oluşan halk oyunu ekibi gösterisine Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel eşlik etti.

Program Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisiyle ve şiir yarışmalarında başarı gösteren öğrencilere, çeşitli ödüllerin dağıtımıyla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here