Hassa’da Adım Adım Kodlama Projesi Hayata Geçirildi

0
131

Hassa Aktepe Anaokulu öncülüğünde başlatılan “Adım Adım Kodlama” adlı e-Twinnig projesi Türkiye geneli 10 ortakla hayata geçirildi.

Ana Okulu çocukların bilimsel düşünce ve becerisine yönelik yapılan proje, veliler tarafından olumlu karşılandı. “Kodlayarak büyüyorum, geleceğe yürüyorum”, sloganıyla yürütülen ortak sorumluluk ve ekip ruhu mantığıyla yapılan bu proje Hassa’da ilk kez uygulandı.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılan bu projede çocuklar, bilimsel çalışmanın yanı sıra eğlenme fırsatı da buldular. Projenin fikir babası ve kurucusu Hassa Aktepe Ana Okulu Müdürü Hacer Bayırlı, proje ile ilgi şu açıklamayı yaptı; “Kuruculuğunu yaptığımız Adım Adım Kodlama adlı e Twinning projemiz 10 ortak Türkiye’nin çeşitli öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

“Kodlayarak büyüyorum, geleceğe yürüyorum”, sloganıyla yola çıktığımız bu süreçte, küçük yaşata öğrencilerimize bilimsel aktivitelerle bilimsel düşünme becerisi ve bilim sevgisi kazandırmak, kodlama mantığını kavratarak, tasarımlar yapmalarını sağlamak, bilgiye ulaşma ve analiz etme becerilerini geliştirmek, eleştirel düşünce ve problem çözme becerileri elde etmelerini sağlamaktır. Ortak sorumluluk alma ve ekiple çalışma mantığını benimseyip hayata geçirmelerini sağlamak” dedi.

Okul Müdürü Bayırlı, sözlerini; “Projeye katkı sağlayan tüm proje ortaklarına ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” diye tamamladı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here