Hangisi Günah?

0
37

Günah, karşılığında hesap verilecek ya da sorulacak, müeyyidesi olan fillerdir. Bu hesabın karşılığı da, Yaratan tarafından Mahşer Günü Huzuru İlahi de mutlaka ve kesin görülecektir. İki haftadan fazla bir zamandır devam eden “Gezi Olayları” ile ilgili durumu ortaya koyma ihtiyacı hâsıl oldu.

Beşiktaş’ta yapılan protestolarla ilgili olarak, Polisin yapmış olduğu müdahalede, gurubun çok kalabalık olması ve dağılmaması nedeniyle biber gazı ve gaz bombası kullanılmıştır. Televizyonda izlendiği kadar biraz fazla ve aşırı oluşu, nefes alınamaz bir hal aldığı, sis bulutundan, göstericilerin ellerindeki su şişeleri ve maskelerden anlaşılmaktadır.

Emniyet güçlerinin kalabalık gurubu kovalaması ve gaz kullanması nedeniyle ezilmemek ve etkilenmemek için bir gurup olduğu gibi, meydanda bulunan Valide Sultan Camiine sığınmıştır. Erkekli, hanımlı, öğrencili o kişilerin telaşla ve can havli ile olduğu gibi içeri dalmış, bir kısmı ise yığıla kalmışlardır.

O anki atmosfer ayakkabı çıkarılmasına müsait olması mümkün değil. İbadete değil, can korkusu ile emin yer diye içeri dalmışlar. Sağlıkçılar ve Tıp öğrencileri içerdekilere müdahale etmişler, tedavileri yapılmış ve korunmuşlar. Caminin Müezzini ve İmamı, içeride uygun olmayan davranışlar olmadı ancak, içerisi kirlendi diyor. Daha önce olmadığı halde, daha sonra pencerede bir bira şişesi bulunmuş. Daha sonra içerdekilerin hepsi dışarı çıkmışlar.

Televizyonda ise, bir kısım çapulcuların, kendini bilmez, demokrasi hak ve talebi olduğunu söyleyen serseri gurubun, içerde edepsizce hareketleri, ayakkabı ile Cami’ye girişleri ve içerde bira içilmesi gibi iddiaları hangi ahlaka ve edebe yakışır? Benim başörtülü bacılarıma saldırılar da affedilir bir hareket olamaz.

Göstericilerin içerisinde başörtülü hanım sayısı epeyce vardı. Şayet taciz ve saldırı varsa, o kalabalık ve kaçışmada olabilir, bunun da başörtülü ve örtüsüze ayrımı yapılamaz. Edepsizlik ve ahlaksızlığın ise, tasvip görür tarafı hiçbir toplumda olmaz. Olayların esas nedenine yarın işaret edeceğiz ama Müezzinin açıklaması ortada! Onun da şimdi soruşturma geçirdiği söylenmektedir.

Sözün hülasası, birincisi mi doğru, ikincisi mi doğru ya da hangisi günah takdirlerinize bırakılmıştır diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here