Hangi Eksende Mezhebi Bir Bölünme Yaratmak İstemektedir?

0
75

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteği ile TBMM’ye soru önergesi verdi.

Başbakan’ın bir TV kanalında, “Almanya’da mezhebi noktada da Türkiye’yi bölmeye gayret eden bir yapılanma var ve Almanya bunu destekliyor” söylemine karşı önerge veren Eryılmaz; “Mezhebi yapılanma derken hangi mezhebi kast ediyorsunuz? Bu yapılanmadan ne zaman haberdar oldunuz?” şeklinde sorular sorarak, Başbakan Erdoğan’dan yanıt istedi.

İddia edilen bu örgütlenme ve Almanya’nın vermiş olduğu desteği içeren bilgi ve belgelerin kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağını da sorularına ekleyen Eryılmaz, önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“25 Ocak 2013 tarihinde Kanal 24 Televizyonunda yayınlanan “Sansürsüz Özel” programına konuk oldunuz. Program akışında katılımcı gazetecilerin size yönelttiği ‘Avrupa ülkeleri ile terör konusunda işbirliğine dönük çalışmalar’ hakkında bir soruya, ‘Almanya, bundan sonra çok daha ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilir. Enteresan olan bir şey daha söyleyeceğim. Şu anda Almanya’da mezhebi noktada da Türkiye’yi bölmeye gayret eden bir yapılanma var ve Almanya bunu destekliyor. Parasal olarak ta destekliyor. Bunu da kendilerine söyledik, bunu söyleyince de rahatsız oluyorlar’ yönünde cevap verdiniz. Bu çerçevede;

1-Mezhebi yapılanma derken hangi mezhebi kast ediyorsunuz? Bu yapılanmadan ne zaman haberdar oldunuz?

2-İma ettiğiniz yapılanma Türkiye’de hangi eksende mezhebi bir bölünme yaratmak istemektedir? Almanya’nın mezhebi eksen haricinde ülkemizi bölmeye yönelik tarafınızdan tespit edilen ne gibi faaliyetleri bulunmaktadır? Yaptığınız bu tespitleri hangi bilgi ve belgelere dayandırmaktasınız?

3-Bu örgütlenme ve Almanya’nın söz konusu yapılanmaya kaynak sağladığına ilişkin ne tür bilgi ve belgelere sahipsiniz? Türkiye’nin bölünmesine yönelik çalışmalar yapıldığını iddia ettiğiniz bu örgütlenme ve Almanya’nın vermiş olduğu desteği içeren bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

4-Söz konusu yapılanmaya ve Almanya’nın vermiş olduğu desteği önlemeye yönelik herhangi bir girişiminiz oldu mu? Gelecek dönemde sözde yapılanma ile mücadele konusunda ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here