“Halkın Sırtından Saltanat Sürmelerine İzin Vermeyeceğiz”

0
83

kamil turan3CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan, İlk Mahalle Toplantısını Gerçekleştirdi

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan İskenderun’daki ilk mahalle toplantısını Gültepe’de gerçekleştirdi. Öncelikle toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Kamil Turan, Gültepe gibi diğer tepe mahallelerinde dostları ve çalışma arkadaşları olduğunu, Belediye Meclis üyeliği yaptığı geçen dönemde tepe mahallelere sık sık geldiğini, sorunlarını dinlediğini ve çözüme kavuşturduklarını söyledi.

 Gültepe mahallesi sakinleriyle birlikte partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda hükümeti yolsuzluklar dolayısıyla eleştiren Turan; “Yolsuzlukları mecliste örtseler de, yargıda aklasalar da halkın vicdanında aklanmamışlardır. Kendi milletvekillerinin bir kısmı hırsızlığı yolsuzluğu içine sindirememiştir. Yolsuzluk paralarına el konuldu, uyduruk kararlarla paraları faiziyle birlikte geri verdiler. Dünyada böyle bir olayın eşi benzeri yok. Trilyonlar harcadılar saraylar yaptırdılar. Böyle miras yedilik olmaz. Böyle saltanat olmaz. Halkın sırtından saltanat sürmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara geleceğine inandığını söyleyen Mustafa Kamil Turan; “Ülkemizde özgürlük, adalet ve toplumsal refah için, hukukun üstünlüğünün yeniden tesisi için, toplumsal barış için Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de iktidar için sosyal demokrat kimliğinden ve değerlerinden uzaklaşmadan programlarında, tahlillerinde ve yöntemlerinde yenileşme sağlayacak üretken, halkın güven duyduğu ve örgütü ile ayrım gözetmeden çalışacak kadrolara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

kamil turan4

İktidarda kalabilmek için her şeyi göze alan ülkenin kazanımlarıyla, dokusuyla ve kardeşliğiyle son derece tehlikeli bir şekilde oynayan bu iktidardan kurtulmak gerektiğini vurgulayan Turan; “Buradaki partililerime sesleniyorum. Hatay’da Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde zor şartlarda, kısıtlı bütçeyle ve devletin tüm gücüne karşı bunu başardıysak tüm Türkiye’de de başarabiliriz buna yürekten inanıyorum ama dayanışmamızı, birlikteliğimizi bozmamalıyız” dedi.

Siyasetin en önemli unsurunun insan olduğunu söyleyen Turan; “Bu kadar yapılan belediye hizmetlerine rağmen İskenderun Belediyesini kaybetmek beni çok üzdü. Hem İskenderun adına hem partim adına üzüldüm. Kaybetmemizin en büyük nedeni birlikteliğimizi, dayanışmamızı yitirmemizdendir” şeklinde konuştu.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Turan; “İktidara gelebilmek için daha çok çalışmaya ve halkın güvenini kazanmaya ihtiyacımız var. Mevkiiler süresi belli, geçici görevlerdir. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesidir. Gönül ister ki bu görevi biz yapalım ama hangi arkadaşlarımız uygun görülürse bizler yanlarında oluruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here