“Halkımızdan Biraz Sabır ve Tahammül İstiyoruz”

0
78

nazım culha3Arsuz Belediye Başkanı Culha, Sorunların Çözümü İçin Çalıştıklarını Belirtti…

Arsuz İlçe Belediyesinde, kapanan belde belediyeleri Arsuz ve Akçalı’nın borçlarından dolayı icra şoku yaşanıyor. Bu iki belde belediyesine ait borçların gayrimenkullerin satışı yöntemiyle değil, imkanlar dahilinde taksitle ödenmesi mücadelesini veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Halkın alın teriyle kazanılan gayrimenkullerin korunması için yasal zeminde gerekli girişimlerimiz devam ediyor” dedi. Bunların, Arsuz’da gerçekleştirmeyi düşündükleri hizmetlerin önünü kesemeyeceğini belirten Belediye Başkanı Nazım Culha, seçim öncesi söylediklerinin arkasında olduğunu ifade ederek, bunun içinde halktan biraz sabır ve tahammül istedi.

Hizmet Binalarının İade Talebi Ret Edildi…

Hatay’ın Büyükşehir olması ile birlikte ilçe olan Arsuz’a bağlanan belde belediyelerin hizmet binaları, Hatay Valiliği Gayrimenkul Tasfiye Komisyonu tarafından Gözcüler hizmet binası ile Milli Emlak’a ait Arsuz ilçe belediyesinin kiracı olarak ikamet ettiği bina hariç tüm binaları kamu kurumlarına tahsis etti. Bu duruma tepki gösteren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, hizmet binalarının iadesi yönündeki yapmış olduğu başvuruya da “Ret” yanıtı gelmesi üzerine, hizmet binaların geri alınması için bu kez hukuk mücadelesi başlattı.

Satışı Gerçekleştirilen Gayrimenkullerin Devri Durduruldu…

Akçalı Belde belediyesinden kalma borçlardan dolayı alacaklı kişi ve kuruluşların başvurusu üzerine seçim öncesi 28 Mart’ta satışı gerçekleştirilen nehir kenarında bulunan değeri paha biçilemez gayrimenkuller başta olmak üzere birçok gayrimenkulün satışı ile ilgili ile duruma el atan Belediye Başkanı Nazım Culha, bu konunun üzerine büyük bir titizlikle gitti. Başkan Culha’nın girişimleriyle satışı gerçekleşen gayrimenkullerin yeni sahiplerine devir işlemi durduruldu.

İcra Şoku!

Yerel seçimler öncesinde Akçalı Belde Belediyesi’nin yaptırdığı yola parke taşı döşenmesi işinden kaynaklanan 1 milyon 200 bin TL borçtan dolayı müteahhit firmanın alacağına istinaden Arsuz Belediyesine icra geldi. Bu konunun takipçisi olan Belediye Başkanı Culha, icra işleminin durdurulması için görüşmelerini tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Culha; “Eğer icra yoluyla satış girişimi durdurulmaz ise mahalleye dönen Akçalı halkının malı olan birçok gayrimenkul hiç fiyatına satılacaktır. Alacaklı müteahhit ile yaptığım görüşmelerin olumlu sonuçlanacağı umudunu taşıyorum” diyerek, tüm alacaklı kişi ve kuruluşlara ödemelerin yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Halkımın Malını Sattırmam!!!

Seçimler sonrası Arsuz İlçesine hizmet etmek için kollarını sıvayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, şuanda geçmiş yöneticilerden kaynaklanan borçlardan dolayı icra dosyalarıyla mücadele ediyor. Kapanan Arsuz ve Akçalı beldelerinin borç yükleri Arsuz İlçe belediyesini sıkıntıya soktu. Bu sorunu da çözmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Culha; “Arsuz ve Akçalı Belde Belediyesi’nden kaynaklanan borçların tahsilatı için gayrimenkullerin icra yoluyla satışları söz konusu oldu. Bu konu ile ilgili alacaklılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Biz Arsuz ilçe belediyesine ait gayrimenkullerin satılmasına karşıyız. Bunun içinde borçların taksitlendirilerek, ödenmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Arsuz halkı şunu iyi bilsin; haciz maciz fark etmez, bu tekne yürüyecek! Bunlar bizim hızımızı kesemeyecek. Seçim öncesi söylediklerimizin arkasındayız. Bu sorunlar biraz sıkıntıya yaratsa da halkımızdan biraz sabır ve tahammül istiyoruz. Arsuz’u kent kültürü ile yöneteceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here