Hacivat ve Karagöz Öğrencileri Eğlendirdi

0
112

Antakya’da eğitim vermekte olan Ata Kolejli öğrenciler Bilgem Turizm organizesinde gerçekleşen Hacivat ve Karagöz gölge oyununu ilgiyle izledi.

650 yıllık Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, UNİMA Milletlerarası Gölge Oyunu Birliği Komisyon Üyesi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy tarafından gerçekleştirildi. Hacivat ve Karagöz oyununu Ata koleji salonunda izleyen öğrenciler bol-bol gülüp eğlendiler.

Organizasyonda kısa bir konuşma yapan Bilgem Turizm Genel Müdürü Dilgan Bilge Taş; “Hacivat ve Karagöz, gölge oyunları arasında büyük öneme sahiptir. 650 yıllık kültürel bir mirasımızdır” dedi.

Ata Koleji Okul Müdürü Müfit Kırar ise; “Çocukların eğitiminde kültür değerlerine destek vermekten çok mutluyuz, çocuklarımız bugün hem gülüp eğlendiler hem de kültürümüzün vazgeçilmez unsurlarından olan Hacivat ve Karagöz gölge oyununu Kültür Bakanlığı sanatçılarından ünlü gölge oyuncusu Ahmet Aksoy tarafından izlediler. Böylesi güzel bir etkinliği gerçekleştiren Bilgem Turizm Genel Müdürü Dilgan Bilge Taş’a ve Ahmet Aksoy hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here