Habib-i Neccar Hazretleri Konferansla Anıldı

0
86

habib-i neccar anma4Antakya Belediyesi, Habib-i Neccar Hz. ve Camii’ni Tanıtma Derneği ve Habib-i Neccar Eğitim ve Kültür Vakfı İşbirliğiyle ve 10 farkı derneğinde katkısı ile ‘Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri’ çerçevesinde Habib-i Neccar Camii’nde anma programı düzenlendi.

Habib-i Neccar Camii’nin bahçesinde Şerif Tosun’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında yapılan konuşmalarda Habib-i Neccar Hazretleri’nin Hatay için önemli olan manevi değeri ve kişiliği anlatıldı.

Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii’nde böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra şehrin tarihine ve manevi değerlerine sahip çıktıklarını ifade etti. Güven; “Bu anlamda hazırlanan her projenin içinde olduk ve destek verdik. Bu anma etkinlikleri ile amacımız, Habib-i Neccar Hazretleri’ni önce kendi şehrimizde, daha sonra Ülkemizde ve daha sonra Dünya’da tanıtmaktır. Bu vesile ile şehrimizi Dünya’ya tanıtmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha görkemli programlar ile anma etkinlikleri yapacağız” dedi.

Vali Vekili Kadim Doğan yaptığı konuşmada, şehrimiz için büyük bir manevi değer olan Habib-i Neccar Hazretleri’ne iki semavi din insanları tarafından saygı duyulduğuna dikkat çekerek; “Habib-i Neccar Hazretleri, önümüzdeki yıllarda üniversite içinde ya da cami civarında oluşturulan bir mekanda vakfın yaptığı çalışmalar ile daha iyi tanıtılacak ve halka anlatılacak” dedi.

Konuşmaların ardından Habib-i Neccar Camii içinde bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar katıldı. Büyük ilgi gören konferansın ardından vatandaşlara etli pilav ikramı yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here