Güzel; “Hukuk ve Demokrasi Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

0
63

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Örgütü Eş Başkanı Nevzat Güzel, Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve partileri hakkında kapatma davası açılması konusunda açıklama yaptı. Güzel, ilçe binasında yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yargıyı, siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullandığını iddia etti. Güzel şunları söyledi;

“Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilliğinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimiz hakkında kapatma davası açmıştır.

AKP iktidarı, kendisine bağımlı ve taraflı hale getirdiği yargıyı, siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullanmaktadır.

Vekilliğin düşürülmesi, demokrasiye darbe operasyonunun yeni bir adımıdır. Bu halkın iradesine saldırıdır. Halkın temsilcileri boyun eğmez. Biz halkız, o yüzden boyun eğmeyiz. Saldırılar da bizi tüketmez. Bu hukuksuz kararların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Hem ulusal hem de uluslararası alanda buna karşı hukuk ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Anayasanın dokunulmazlık maddesine uymak zorundasınız. Siz halkın iradesine, halkın seçimlerde oy kullanarak seçtiği vekillere istediğiniz gibi şekil veremezsiniz.

Partimize yönelik kapatma davası da ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir.  HDP, sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır.

Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Bizi cezalandırdıklarını sanıyorlar ama şunu unutuyorlar. Bizler bu toprakların umuduyuz. Bizler bu topraklarda barışın teminatıyız ve mücadeleye halkımız için tüm halklar için mücadeleye devam edeceğiz. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here