Güngör Hak-İş İl Başkanları Toplantısına Katıldı

0
85

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Öz Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, 27-29 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısına katıldı.

Ülke gündeminin ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda söz alan Güngör, bölgenin ve emekçilerin sorunları ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

Güngör, yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle emekçilerin alım gücünün düştüğünü ifade ederek işverenlerin çalışanları mutlu edecek bir iyileştirme yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Güngör konuşmasında, vergi dilimlerin düşürülmesi, metal sektörünün tamamının ağır sanayi kapsamına alınması, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile Çıraklık ve Mesleki Sigorta başlangıç tarihlerinin emeklilikte başlangıç sayılması gibi güncel konularda gerekli mercilere baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Güngör ayrıca tüm fedakarlığın sadece çalışanlara bırakılmamasını, toplu bir ekonomik seferberlik ilan edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here