Güney Akademi Şampiyon!

0
542

güney akademi47’ci Kez Hatay Şampiyonluğuna Uzandılar

Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, Hatay Yıldız Erkek Kulüplerarası Basketbol final serisinde, Hatay Büyükşehir Belediyesini ilk maçta 72-56 ikinci maçta da 64-58’lik skorlarla mağlup ederek Hatay Şampiyonu oldu.

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan final serisinin son maçında Güney Akademi oyuncuları, bir ara 8 sayılık farkla geri düşmelerine rağmen, özellikle 4. periyottaki etkili oyunuyla son maçtan da galip gelmesini bildi ve İl Birinciliğine ulaştı.

Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan final sersi maçlarının ardından, İskenderun temsilcisi Güney Akademi il birincisi olurken, Hatay Büyükşehir Belediyesi ikinci, Antakya Güney Gençlik takımı ise üçüncü oldu.

güney akademi3

Şampiyon olan Güney Akademi Spor Kulübü’ne birincilik kupa ve madalyaları, Antakya Spor Kompleksi Müdürü Yaşar Kışlıoğlu ve Antakya Kapalı Spor Salonu Amiri Murat Tayfur Baber tarafından takdim edildi.

Elde edilen Hatay Şampiyonluğu ile ilgili görüşlerini dile getiren Güney Akademi Spor Kulübü baş antrenörü Nebil Özdemir; “Oyuncularımız, 10 ayı aşkın bir süredir bu hedef için hazırlandılar. Özellikle İskenderun grubu maçları sonrasında yarı final ve final serisinde 4’te 4 yaparak, kupayı ne kadar istediklerini gösterdiler. Asıl başarı sahada ter döken oyuncularındır. Kulüp tarihimizdeki 7’ci Hatay Şampiyonluğumuz tüm Güney Akademi ailesine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İskenderun temsilcisi Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, bu sonucun ardından 7-12 Mart tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan “Yıldız Erkekler Bölge Şampiyonası”nda Hatay’ı temsil etmeye de hak kazandı.

güney akademi5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here