Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
122

Cilvegözü’nde Bir Otomobilde Mühimmat Bulundu

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Cilvegözü Sınır Kapısında Suriye plakalı bir otomobilde arama yapıldı. Yapılan aramada, 4 el bombası, 2 tabanca, 4 şarjör ve 110 mermi ele geçirilirken, olayla ilgili olarak Suriye uyruklu sürücü gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Suriye uyruklu Muhammet A. yönetimindeki Suriye plakalı otomobili sınır kapısında durdurdu. Ekipler otomobilde yaptıkları aramada, bavul içerisinde 4 el bombası, 2 tabanca, 4 şarjör ve 110 mermi ele geçirdi. Sürücü Muhammet A. gözaltına alındı.

 

Briç Spor Kulübü’nden Belediye Başkanı Civelek’e Ziyaret

İskenderun Belediyesi Briç Spor Kulübü yönetimi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete, İskenderun Belediyesi Briç Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çorapçı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yaklaşık 15 gün önce göreve gelen yeni yönetimin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Belediye Başkanı Civelek, konuklarıyla bir süre sohbet etti.

 

Belediyenin Taşınmaz Mal Kira İhalesi Yapıldı

Mülkiyeti İskenderun Belediyesi’ne ait olan taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince 3 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla ihale yapıldı. Taşınmazların kira ihalesi, açık arttırma usulü ile İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirildi. İhale Komisyon Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı başkanlığında yapılan ihale, Belediye Encümen Salonu’nda düzenlendi. Yeni Minibüs Garajı arkası nakliyat yeri, Perakende Semt Pazarı no:6, Perakende Semt pazarı no:91, Perakende Semt Pazarı no:69-70 adresindeki taşınmazların kira ihalesini basın mensupları da izledi.

 

Samandağ’da Kubar Esrar ve Kenevir Ele Geçirildi

Samandağ ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 3,5 kilo kubar esrar ile 6 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, ilk olarak Tekebaşı beldesinde bir eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 2 kilo200 gram kubar esrar ele geçirildi. Meydan Köyü’nde de E.S. isimli şahsın evine yapılan aramada 1 kilo300 gram kubar esrar ile 6 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan E.S, Y.E, T.E ve Y.E çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın Acı Günü

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Safa Buran’ın akrabası İsam Uysal, 58 yaşında yaşama veda etti. Rahatsızlığına yenik düşerek hayata veda eden bir çocuk babası İsam Uysal’ın Yenişehir mahallesindeki cenaze törenine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Tevfik Bilen, İskenderun Makine Mühendisleri Odası Temsilcilik Başkanı Ayhan Karan, İskenderunspor 1967 Kulübü Başkanı Sedat Uysal ve yakınları katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Civelek, acılı aileye başsağlığı diledi. Makine Mühendisi İsam Uysal, cenaze töreninin ardından Karaağaç Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here