Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
43

gündem kısa1Deniz Müzesi Festival Kapsamında Ücretsiz

Bu yıl 35.’si yapılan İskenderun Uluslar arası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında İskenderun sahilinde bulunan Deniz Müzesi halka ücretsiz olarak açıldı. 2009’dan bu yana Halk Eğitim Merkezi’nin resim çalışmaları bu yıl da olduğu gibi karma resim sergisi şeklinde İskenderun Deniz Müzesi’nde sergileniyor. Halk Eğitim Merkezi’nin ekim ayında açmış olduğu ve Mayıs ayında son bulan resim kursunun ürünleri olan bu karma sergide; kursiyerlerin yapmış olduğu tuval üzerine yağlı boya, kontrplak üzerine yakma tekniği ve kâğıt üzerine kara kalem çalışmaları yer almakta. Amatör resim ruhunu yansıtan muhtelif resimler, meraklılarının ilgisini bekliyor.

CHP’de Eğitim Almayanlar Aday Olamayacak

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, eğitime katılmayan belediye başkan aday adaylarının “aday olamayacaklarını” bildirdi. Mullaoğlu, açıklamasında; “Genel Merkezimizin 2013/1420 nolu genelgesi ile Mart 2014’te yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde belediye başkan aday adayları ve meclis üyeleri aday adaylarını eğitim kapsamına almıştır. Aday adayı eğitimi başvurusunda bulunmayan ve eğitime katılmayanın aday olması söz konusu değildir. CHP web sayfasından başvuru yapılacaktır. Başvurular 21 Mayıs’ta başlamıştır. Başvuru Genel Merkezimizin verdiği hesap numarasına yatırılacak belirlenen rakamın banka hesap dekont numarası ile başvurular gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen aday adaylarımız il başkanlığının 216 44 60 nolu telefonunu arayabilirler” diye konuştu.

Elektrik Malzemesi ve Projektör Direkleri Alım İhalesi

İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü, elektrik malzemesi ve projektör direkleri alım ihalesi yapıldı. Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihaleyi Belediye Başkanı Yusuf Civelek de izledi. Elektrik malzemesi ve projektör direkleri alım ihalesine 5 katılımcı firma teklif zarfı verdi. İhalede konuşan Belediye Başkanı Civelek; “Altyapısı ve üst yapısıyla İskenderun’u güzelleştiriyoruz. Uzun vadeli düşünerek İskenderun’u geleceğe hazırlıyoruz. Üç ay sonra İskenderun ülkemizin nadide yerlerinden biri olacak” dedi. İhalede teklif zarfları katılımcılar huzurunda sırayla açıldı.

Hatay İl Koordinatörlüğü Projesine Ulusal Ajanstan Destek

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü olarak, TC Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı’nın 9 Ekim 2012 tarihinde yayınladığı Hayat Boyu Öğrenme Programı (Life Long Learning Program-LLP) 2013 yılı proje teklif çağrısının Lonardo da Vinci alt programı kapsamında 31.01.2013 tarihinde sunmuş oldukları proje başvurusuna Ulusal Ajans tarafından hibe destek kararı alındı. “AB Üyesi Ülkelerin AB Fonları Uygulamalarında Usulsüzlük Yönetimi ve Borç Yönetimi ve IPARD’a uyarlanması” konulu proje kapsamında, Estonya’ya yurtdışı çalışma ziyareti gerçekleştirilecek. Estonya’da, projede yurtdışı ortak olarak yer alan Ödeme Ajansı (Agriculture Registers and Information Board) başta olmak üzere bu ülkede AB fonlarını kullandıran bir dizi kuruma çalışma ziyareti gerçekleştirilecek.

Doğalgaz Termik Santrali İnşaatına Yürütmeyi Durdurma

Egemer A.Ş. tarafından, Erzin’in Burnaz sahilinde yaklaşık bir yıla yakın devam çalışmalar ile hayata geçirilmeye çalışılan doğal gaz termik santrali inşaatı, Erzin’de sivil toplum kuruluşlarının yaptığı itiraz sonucu Hatay Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Erzin Termik Santrallerle Mücadele Platformu Dönem Sözcüsü Necdet Sökmen, kurulacak termik santrallerin bölge insanının sağlığını birinci derecede etkileyeceğini ve bölge halkının geçim kaynağı olan narenciyeyi de ortadan kaldıracağını savundu. Sökmen, adeta bölge halkının kâbusu haline gelen doğal gaz termik santralinin yapılmaması için her türlü yasal girişimler içerisinde olduklarını belirtti.

Türkiye-Suriye Sınırında 161 Kaçak Yolcu Yakalandı

Türkiye-Suriye sınırını kaçak yollarla geçmek isteyen 161 kişi yakalandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanan kaçak şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen 161 Suriye uyruklu şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır. Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 49 Suriye uyruklu şahıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmıştır” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here