Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
63

Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Civelek’i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e nezaket ziyaretinde bulundu. Makamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, gençlerin geleceğimiz olduğunu belirterek, gençlerin siyasette yer almaları gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat’a ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen eşlik etti. Belediye Civelek, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat’a günün anısına anı tabağı verdi.

AKOM Tarafından Deprem Haftası Dolayısıyla Seminer Düzenlenecek

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla seminer verilecek. 4 Mart ve 6 Mart tarihlerinde sabah ve öğleden sonra dört oturumda yapılacak olan seminerler, İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenecek. Deprem Haftası dolayısıyla, 4 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da Doç. Dr. Murat Bikçe  ‘Depremde Binaların Hasar ve Yıkım Nedenleri’, saat 14.00’de Prof. Dr. Semir Över ‘Hatay’ın Depremselliği’, 6 Mart 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da Yrd. Doç. Dr. Murat Örnek ‘Problemli Zeminler ve İyileştirme Teknikleri’, saat 14.00’de Yrd. Doç. Dr. H. Tacettin Türker ‘Van Depreminin Değerlendirilmesi ve Çıkarılacak Dersler’ konusunda seminer verecek.

İskenderun Güvercini, Esnaflar Tarafından Kullanılmaya Başladı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle; şehrimizin sembolü haline gelen İskenderun Güvercin’i İskenderunlu esnaflar tarafından kullanılmaya başlandı. İskenderun’un markalaşma sürecine büyük katkılar sağlayan, hoşgörüyü, barışı ve kardeşliği temsil eden ve dünyaca tanınan İskenderun Güvercini, ticari hayatımıza da girmeye başladı. İskenderun’da üretim yapan firmalar, İskenderun Güvercin’i fotoğrafının olduğu logolar kullanmaya başladılar.

MKÜ’de Hocalı Katliamı Anısına Fotoğraf Sergisi Düzenlendi

Azerbaycan-Karabağ Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde 613 kişinin katledildiği Hocalı Katliamının 21.yıldönümü nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hocalı Katliamı 21. yıldönümü anısına düzenlenen etkinlikler 25 Şubat’ta MKÜ Ziraat Fakültesinde düzenlenen fotoğraf sergisi ile başladı. İki gün açık kalan sergi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Hocalı Katliamı, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyetinin dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde 613 kişinin katledilmesi olayıdır.

Su Çifti, Tosyalı Sevgi Evlerindeki Çocukları Tebrik Etti

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Tosyalı Holding yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Kadir Başar, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ve öğretmenleri ile sevgi evlerinde barınmakta olan çocukların yakınlarıyla bir araya geldiler. Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evlerinde kalan çocuklar tarafından geçtiğimiz hafta sonu, MKÜ İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında sergilenen “Şiir ve Türkü Gecesi (Sevgi Gecesi)” adlı programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen tüm çocukları ve öğretmenleri tebrik eden Kaymakam Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, onlarla birlikte pasta keserek, sevinçlerine ortak oldular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here