Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
41

İlk Cemre Bugün Düşüyor

Baharın müjdecisi olarak nitelendirilen ve ‘kor halindeki ateş’ anlamına gelen cemrelerden ilki bugün havaya düşecek. Arapça bir kelime olan Cemre, ateş, kor, köz manalarına geliyor. Cemre, aynı zamanda sıcaklık anlamına da geliyor. Öteden beri “Şubat’ın yirmisinden sonra cemre havaya düştü” deniyor bu da sıcaklık havada başladı demektir. Bundan bir hafta sonra da Cemre’nin suya düştüğü, bununla da sıcaklığın suda da başladığı ifade edilmiş oluyor. Bir hafta sonra ise, cemrenin toprağa düştüğü kabul edilir. Bununla da, sıcaklığın toprakta da başladığı anlatılmış olur. Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı anlamına gelmektedir.

 

2 Ton Kaçak Et Yakalandı

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kırıkhan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kırıkhan ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri tarafından bir kamyonette 2 ton kaçak et ele geçirildi. Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kırıkhan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kırıkhan ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekiplerinin ortaklaşa operasyonu sonucunda, Kumlu istikametinden gelmekten olan 01 UF 443 plakalı kamyonet Kırıkhan girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada, Suriye’den getirildiği belirlenen 2 ton parçalara ayrılmış kaçak et ele geçirildi. Olayla ilgisi bulunan E.A. (31) gözaltına alındı. Kaçak etler zabıta ekiplerince Kırıkhan çöplüğüne götürerek imha edildi.

 

Tüp Bebek Konulu Toplantı Düzenlenecek

İskenderun Belediyesi’nin katkısıyla, ‘Tüp bebek ve kadın sağlığı konusunda güncel tedaviler’ konulu bir toplantı düzenlenecek. 23 Şubat 2013 Cumartesi günü yapılacak toplantıya konuşmacı olarak, Prof. Dr. M. Turan Çetin katılacak. İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek toplantı, saat 14.00’de başlayacak. Halka açık olacak toplantıda, Adana Tüp Bebek Merkezi ekibi de hazır bulunacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here