Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
73

Şehit Ailesine Bakan Ergin’den Taziye Ziyareti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Siirt’in Pervari ilçesinde cinnet geçiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit olan Hataylı Jandarma Er Mustafa Yelman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit için Antakya Esenlik Mahallesi’ndeki baba evinin önünde kurulan taziye çadırına giden Bakan Ergin’e, Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da eşlik etti. Şehidin babası Yahya Yelman’ı teskin etmeye çalışan Bakan Ergin, şehitlik mertebesine yükselen Mustafa Yelman’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

Alevi Derneğinden Başkanvekiline Ziyaret

Alevi Kültür Dernekleri Antakya Şube Yönetimi, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Alevi Kültür Dernekleri Antakya Şube Başkanı Cemal Ercan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, yapılan çalışmalara değindi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla İskenderun ve halk için yaşamsal önemde olan çalışmalar yapıldığını belirten Aktaş, konuklarıyla bir süre sohbet etti.

Yaralanan 10 Suriyeli Daha Türkiye’ye Getirildi

Suriye’nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda rejim güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 Suriyeli, yakınları tarafından kamyonet ve otomobillerle Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ve Bükülmez Köyü sınırına getirildi. Sınırda bekleyen ambulanslarla alınan yaralılar, Hatay’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılar arasında durumu ağır olan 1 Suriyeli müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sabotaj Şüphesiyle Gözaltına Alınan Kişiler Serbest Bırakıldı

Samandağ’da Ağustos ayında 8 ayrı noktada eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarındaki sabotaj şüphesi kapsamında, güvenlik güçleri 11 kişiyi gözaltına aldı. Samandağ Adliyesine geniş güvenlik önlemleriyle getirilen zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samandağ ilçesinde aynı anda 8 ayrı noktada başlayan orman yangınları nedeniyle 500 hektardan fazla ormanlık alan zarar görmüştü.

Dörtyol’da 10 Kg Esrar Ele Geçirildi

Dörtyol’da yapılan operasyonda 10 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilirken olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Dörtyol’a uyuşturucu madde getirileceği istihbaratını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, yaptıkları çalışmalarda uyuşturucuyla ilgisi olduğu belirlenen Payas beldesinde ikamet eden R.Ç. (40)’yi takibe aldı. Uyuşturucu maddeyi aracıyla ilçeye getirdiği sırada aracı takibe alan polis ekiplerinin “Dur!” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan zanlı R.Ç. yakalandı. Zanlının aracında ve evinde yaptıkları aramada 10 kilo kubar esrar ele geçirildi. R. Ç. gözaltına alınırken olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here