Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
91

Kaymakam Eşi Su, Şehit Ailesini Ziyaret Etti

İlçemiz Kaymakamı Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, 1998 yılında iç güvenlik görevi esnasında Tunceli İlinin Mazgirt İlçesinde bölücü terör örgütleri ile çıkan çatışmada şehit olan Şehit Uzman Jandarma Çavuş Hakan Ölçen’in ilçemiz Sakarya Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Hakan Ölçen’in ailesini geçtiğimiz hafta sonu ziyaret eden Kaymakam Eşi Su, şehit ailesi ile yakından ilgilendi. Zeliha Su, Şehit’in annesi Gülfe Ölçen, oğlu Hüseyin Mert Ölçen, kardeşi Nagehan Ölçen’in sıkıntılarının olup olmadığı yönünde bilgi aldı. Her hafta bir şehit ailesi ziyaret edilmek suretiyle, onların sıkıntı ve ihtiyaçlarının giderilmesi için gayret gösterildiğini ifade eden Su, “Şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Onlar bizim gurur kaynağımızdır ve bizlere emanettir” açıklamasında bulundu.

 

Belediye Meclisi Bugün Toplanacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere bugün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplanacak. Belediye meclisinin gündeminde şu konular yer alacak; “Aşkarbeyli Mıntıkası 2802 Nolu parselin kentsel dönüşüm alanı yapılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu. Gecekondu Önleme Bölgelerinde yapılacak olan konutların tespiti ve dağıtımını denetlemek üzere ihtisas komisyonunun seçilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu.”

 

CHP Denizciler Belde Teşkilatı’ndan Başkan Civelek’e Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Denizciler Belde Teşkilatı, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret etti. Makamda gerçekleşen ziyarette, CHP Denizciler Belde Teşkilatı Başkanı Mehmet Kocaman’a, yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Kocaman ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis Dergisi tarafından Yılın Başarılı Belediye Başkanı ödülü verilen Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i çiçek vererek kutladı. Ziyarette yaptığı konuşmasında, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in halk ve kentin ihtiyacına yönelik güzel ve kalıcı çalışmalar yaptığını belirten Mehmet Kocaman,  başarılarının devamını diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek, konuklarıyla bir süre sohbet etti.

 

Rektör Güder’den Saadet’e Ziyaret

Mustafa Kemal Üniversitesinin kuruluşunun 20. yıldönümü etkinlikleri kapsamında MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Saadet Partisi Hatay İl Başkanı ve GİK üyesi Necmettin Çalışkan’ı Saadet Partisi İl binasında ziyaret etti. MKÜ Rektörü Güder, valiliğin, kaymakamların, belediyelerin, il müdürlüklerin parti il başkanlarının sivil toplum kuruluşlarının tamamının desteğiyle 20 yıldır büyüyüp geliştiklerini söyledi. Rektör Güder; “Partinize, size ve sizinle birlikte çalışma arkadaşlarınıza sağlamış olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi. Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Güder’e üniversitenin yapmış olduğu bilimsel, kültürel ve sosyal çalışmalarda başarı temennisinde bulundu. Ziyaretin sonunda, MKÜ Rektörü Güder, Saadet Partisi İl Başkanı Çalışkan’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

İnsani Yardım Derneği Yardımlarını Sürdürüyor

İlçemizde yardıma muhtaç vatandaşlara yardımlarda bulunan İnsani Yardım Derneği, 27 yetim çocuğa giysi yardımında bulunurken, 52 çocuğa da hayırseverlerin bağışlarıyla her ay düzenli olarak maddi yardım yapıyor. İnsani Yardım Derneği İskenderun Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Kemahlı, 52 yetim çocuğa hayırseverlerin bağışlarıyla her ay düzenli olarak 90 TL ödeme yaptıklarını aktardı. Kemahlı; “Maaş için başvuranlar var. Bu ailelere en kısa zamanda ulaşılıp yerinde tespit yapılacak. Yetim çocuklara destek olmak amacıyla 23 Mart’ta Belediye Kültür Sarayı’nda ‘Yetim gecesi’ adlı bir etkinliğimiz olacak. Halkımızın desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here