Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
65

‘Doğalgaz Kullanımı’ Konulu Seminer

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından “Doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanımı” konulu eğitim semineri düzenlenecek. Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. Hatay-Osmaniye İşletme Şefi Kamil Baygın tarafından verilecek seminer, 31 Ocak 2013 Perşembe günü yapılacak. İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen olası afet-acil durumlara karşı hazırlık ve konuyla ilgili toplumsal bilincin oluşturulması çalışmaları kapsamında ilçemizde yaygınlaşmakta olan doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanımıyla ilgili seminer, 10.00-12.00 saatleri arasında İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda, geniş katılımla yapılacak.

 

Mültecilere 5 Bin Ekmek Dağıtıldı

Ülkelerindeki çatışma ortamından kaçarak Türkiye‘ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilere 5 bin ekmek dağıtıldı. Bayındır Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hüseyin Tutar, Suriye’deki savaştan kaçarak ilimize gelen ve yardıma muhtaç aileler için başlattıkları kampanyayla 5 bin ekmek dağıttıklarını söyledi. İhtiyaç duyulması halinde imkanlar dahilinde yeni kampanyalar yapacaklarını aktaran Tutar, Suriyelilerin yanında Antakya merkezinde tespit edilen ailelere de üyelerinin ve hayırseverlerin destekleriyle temin ettikleri ekmekleri ulaştırdıklarını vurguladı.

 

Artan Hırsızlık Olaylarını Protesto Ettiler

Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesi sakinleri son günlerde beldelerinde artan hırsızlık olaylarını protesto etti. Beldede toplanan vatandaşlar gerçekleşen hırsızlık olaylarına karşı güvenlik güçlerinin önlem almalarını istedi. Koyunoğlu Yerel Çalışma Platformu adına açıklama yapan avukat Halil İbrahim Özgün, son bir aylık süreçte beldelerinde 8 hırsızlık olayının yaşandığını ve bir pikabın yanı sıra evlerden kasa ve ziynet eşyalarının çalındığını söyledi. Özgün, olaylarının gerçekleşme biçimi ve konut ile araçların özellikleri göz önüne alındığında hırsızlıkların bir çete veya örgüt işi olduğu intibasını uyandırdığını ifade etti.

 

Kaçak Zeytinyağı Operasyonu

İlimizde yapılan operasyonda, Suriye’den yasa dışı yollarla yurda getirilen 10 ton zeytinyağı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Suriye sınırındaki Bohşin köyünde bir adreste, yurda bidon ve tenekelerle kaçak olarak getirilen zeytinyağı bulunduğu bilgisine ulaştı. Jandarmanın belirlenen adrese düzenlediği operasyonda, 10 ton zeytinyağı ele geçirdi. Olayla ilgili O.Y, T.Y, Y.K. M.İ. ve S.İ. gözaltına alındı. Ele geçirilen zeytinyağı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Haklarında yasal işlem yapılan zanlılara da 35 bin lira para cezası kesildiği bildirildi.

 

24,8 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Güvenlik güçleri, 4 aylık operasyon sonucunda farklı illere uyuşturucu temin eden şebeke üyelerini yakaladı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken 24 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Alınan bilgiye göre Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Antakya ve Samandağ ilçesinde 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Antakya merkezde ve çevre illerdeki bazı şahıslara uyuşturucu temin eden 3’ü kardeş 7 kişi gözaltına alındı. Şahısların adreslerine düzenlenen operasyonda 24 kilo 800 gram esrar ele geçirilirdi. Gözaltına alınan T.Y. (40), S.K. (23), Ö.K. (20), T.K. (22), Z.E. (25), E.K. (25) ve M.N. (30) ilk sorgularının ardından tutuklanma talebi ile adli mercilere sevk edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here