Gül; “Sizin İstediğiniz Ücret Skalası Olacak!”

0
60

Kardemir A.Ş. Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Kardemir İşçisiyle Beraber Götürülüyor

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, KARDEMİR A.Ş.’de yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin kapalı kapılar ardında protokol tören havası içinde değil, çalışanlarla paylaşılan bir sözleşme olacağını söyledi.

Çelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Cengiz Gül, KARDEMİR’de süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri ile ilgili işçiyi bilgilendirdi. İşçi Lokali’nde KARDEMİR işçileri ile bir araya gelen Genel Başkan Gül, iş yeri temsilcilerini tanıtarak, “Kardemir işçisi hak ettiği ücreti almıyor. Bu ücreti alma mücadelesinde verdiğimiz sözden geri adım atmayacağız” dedi.

Çelik-iş Sendikası Genel Başkan Ali Cengiz Gül , “Emekçilerin ve çalışanların emek kavgasından onların hak ettiği saygıyı, sevgiyi, ücretin gerisinde başka bir heyecanımız olamaz. Biz heyecana kapılıp yapamayacağımız ve hayata geçiremeyeceğimiz hiçbir cümleler kurmadık. Bizim içine koyduğumuz tablo çok nettir. 1172 işe yeni giren arkadaşımız var. Beş yıllık protokolden ve asgari ücretin yüzde 5’inden bir protokolden bahsedildi. Böyle bir protokolü tanımayacağımızı söylemiştik. Bu işçilerin söylediklerinin arkasındayız, gerilememiz mümkün değildir” dedi.

TİS görüşmelerin kısa sürede bitirileceğini düşündüklerini de anlatan Genel Başkan Gül, “Hiçbir zaman teklifimiz revize edilir derken, son teklif anlamında söylemedik. Verilen teklifler son teklif değildir. Bizim kırmızıçizgilerimiz var. Geçmişle ilgili 2 yıllık süreçle verilen yüzde 14’lük rakamlar bizim kabul edeceğimiz ve imzalayacağımız rakamlar değildir. Biz TİS görüşmelerini nerede yapacağımızı biliriz. Bu ya KARDEMİR’de ya da Çelik-İş Sendikasında yapılır, bunun dışında hiçbir yerde yapılmaz. Sizin kabul etmeyeceğiniz, evet demeyeceğiniz bir sözleşmeyi, hiçbir güç bize imzalatamaz. Karalıyız, KARDEMİR işçisi iyi bir ücret almalı, sosyal şartları değişmeli. Çelik İş Sendikası olarak KARDEMİR’deki bu mücadelenin, KARDEMİR işçisinin iyi bir rakamla, iyi bir sözleşme ile ayrılması konusunda tüm niyet ve duygularımızı ortaya koyduk, bu süreçte de devam ettireceğiz” dedi.

Genel Başkan A.Cengiz Gül, konuşmasının sonunda bu onurlu mücadelenin sonuna kadar yapılmasına işçiden tam destek isteyerek, “Siz bu davaya bu kadar inanıyorsanız sizin istediğiniz ücret skalası olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here