Gül; “Anlaşamadığımız, İş Güvenliği Konusudur. Ücret Bu Grevin Son Halkasıdır!”

0
75

çelik-iş açıklama1Genel Başkan Çelik İşçisinin Grevini Değerlendirdi ve İsdemir Genel Müdürünün Açıklamalarına Cevap Verdi.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube binasında çelik işçisinin grevini değerlendiren ve İsdemir Genel Müdürünün açıklamalarına da cevap veren Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, basını bu konuda tarafsız olmaya ve her zaman için sermayeden yana olmamaya davet etti. Açıklamalarında grevin sadece ekonomik yönünün olmadığının altını bir kez daha çizen Genel Başkan Gül; “İnanın ücret bu grevin son halkasıdır. 21 madde üzerinde anlaşamadık. Anlaşamadığımız konu genel müdürün anlaştık dediği iş sağlığı ve iş güvenliği konusudur! Greve gitmemizin en önemli nedeni de iş güvenliğinin olmayışıdır. Bu sağlanmaz ise toplu sözleşmeye imza atmayacağız” dedi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, dün sendika binasında İsdemir Grevi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda öncelikle Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde söz aldı.

Basın Aracılığıyla Konuşuyoruz

İsdemir İşçilerinin toplu iş görüşmelerinde taleplerinin yerine gelmemesinden dolayı greve gittiğini söyleyen Şube Başkanı Önde; “Bu görüşmede uzlaşmadan yana olduk. Bu süreçte 7 ayda 8 kez görüşme yapılmıştır. İkisi grevden hemen önce oldu. 65 gün İsdemir yönetimi ile bir araya gelemedik çünkü, çağrılmadık. Sanki birileri isteyerek bizi greve sürükledi. Özellikle ücret talebimizde mutlaka indirim vardır. İndirim yapmayacak değiliz. Grev, bu bölge, işveren ve işçi için iyi değil ama bunun sebebi biz değiliz. Bunu bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bizim bu duruşumuz, ürettiğimiz çelik gibi sert, dimdik eğilmez ve paslanmazdır” diye konuştu. Önde, İsdemir yönetimi ile basın aracılığı ile görüşebildiklerini yarın da sadece duvarlarla görüşebilecekleri kaygısını taşıdıklarını da dile getirdi.

Toplantıda konuşmasına İsdemir işçilerini de getirmesinin nedenine açıklık getirerek başlayan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “Şeffaf olduğumuzu göstermek için işçileri de toplantıya davet ettim. Sermaye işçi arasındaki anlaşmazlıkta her zaman mı işçi, emekçi suçlu olur? Bunu anlamış değilim. Grev hakkında yapılan haberlerde bir de parasız alın teri ile geçinenleri de bir dinleseler ne olacak?” dedi.

çelik-iş açıklama2

İsdemir 7, Erdemir 8’ci Sırada!

İsdemir Genel Müdürünün basına dağıttığı grev ile ilgili bildiriye de tek-tek yanıt veren Gül; “Buradan kamuoyunu sesleniyorum; tartışmaya hazırım istediği kanal ve yerde tartışmaya hazırım! Karşıma çıkamayacağını biliyorum ama istiyorsa ben hazırım! Kimse ona soramıyor ama ben soruyorum; Senin maaşın neden şifreli? Sen ve yönetimin kardan ne kadar pay aldınız? Ben senin kardan ne kadar pay aldığını biliyorum. Sen işçinin maaşını profesör maaşı ile eşit yapıyorsun. Senin de başbakan ve cumhurbaşkanından daha fazla para aldığını çok iyi biliyorum. Açıklayabiliyorsan açıkla!

Açıklamada ‘İsdemir kar etmedi’ diyorsun! Bizde bir görüntü var, orada da rekor üzerine rekor kırıyoruz diyorsun! İstersen izletebiliriz. Bir de İsdemir en başarılı işletmeler arasında Türkiye’de 7. sırda, bizden fazla kar ediyor dediğin Erdemir’de 8. sırada! İşçi maaşlarında Erdemir önde, bunu nasıl izah edeceksin.

Grevde Kazanan Erdemir Olacak!

Daha fazla kar etmesini istiyor. Neden mi? Nasılsa işletme kar ettikçe onunla birlikte kar eden çok! Ama işletme zarar ederse inan buna ilk zarar edecek kişi genel müdürdür! İsdemir kaybederse kim kazanır diye de yazmış açıklamasında. İnan buna bu grevde kazanan Erdemir olacaktır. Oda zaten kendilerinin! İsdemir’in bu kente hiçbir yatırımı yoktur! İsdemir sınırlarında yapılan havuz, tenis kordu ve stat gibi tesisler İsdemir işçilerinin maaşlarından yapılan kesintiler ile biz yaptırdık.

Toplu sözleşme taleplerimiz yerine getirilmeyince, işçiler ile görüştük ve onlar grev kararı verdi. Bizde greve gittik! Fakat İsdemir genel müdürünün dediği gibi ‘Sadece ücret konusunda anlaşamadık!’ yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Grevin sadece ekonomik yönü yok. İnanın ücret bu grevin son halkasıdır. 21 madde üzerinde anlaşamadık. Buna ücrette dâhil. Anlaşamadığımız konu genel müdürün anlaştık dediği iş sağlığı ve iş güvenliği konusudur! İnsanca taleplerimiz kabul edilmemiştir. Greve gitmemizin en önemli nedeni de iş güvenliğinin olmayışıdır. Bu sağlanmaz ise toplu sözleşmeye imza atmayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here