“Grevdeyiz, Çünkü Dünyanın En Kirli İşini En Kötü Koşullarda Yapıyoruz!”

0
83

temizlik işçileri1Temizlik İşçileri Grevde!

İki aydan beri maaş alamadıklarını ifade eden ve maaş almadan üçüncü ayı çalıştıklarını iddia eden, İskenderun Belediyesinin temizlik işlerini yürüten Envitec şirketi işçileri dün iş bıraktı. Alacaklarının bir an önce ödenmesini talep eden işçiler, yetkililerden sağlıklı bilgi alamadıklarını belirterek, patronun “para yok” deyip işin içinden çıktığını, belediyeyi de para vermemekle suçladığını belirttiler.

11 aydan beri hemen-hemen her ay aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyleyen işçiler adına konuşan Mehmet Özcan; “11 aydan beri elektrik, su kesik. Odun kömür alamıyoruz. Borçtan dolayı bakkal bir ekmeği bile artık vermiyor” dedi.

İşçiler ayrıca, çalışanların %80’inin kirada olduğunu ve üç aydan beri kimsenin kirasını ödeyemediğini söylediler. İşçilerden Zeki Türkan, birçok işçinin geçinemediğinden dolayı bankadan kredi çektiğini ve icra takiplerinin kapıda olduğunu söyledi. Nuri Tepe ise maddi olarak çok sıkışık olduklarını, 100 liralık bir ödemeyi bile yapmadıklarını söyledi. İrfan Çamlıdağ ise çocukların en basit okul masraflarını bile karşılayamadıklarını vurguladı. İbrahim Çetintaş ise hasta çocuklarını yokluktan dolayı tedavi ettiremediklerinden yakındı.

temizlik işçileri2

İşçiler; “Dünyanın en kirli işini yapıyoruz ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Başta bel fıtığı, bronşit, astım ve solunum yolları hastalıkları olmak üzere meslek hastalıkları ile karşı karşıya kalıyoruz. Buna rağmen sadece alacaklarımız ödenmiyor. Yıllardan beri ne ayakkabı ne de elbise verdikleri var. Bu işi çocuklarımız için yapıyoruz. Yetkililerden Allah rızası için sorunlarımızın çözümü için girişimde bulunmalarını istiyoruz” diyerek haksızlığı haykırdılar.

Temizlik İşçilerinin Talepleri Karşılansın

Konu hakkında bir açıklama yapan Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Tugay Demir, mağdur durumda olan temizlik işçilerinin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı. İşçilerin yanında olmaya devam edeceklerini de duyuran Demir; “İki aydan beri maaş alamayan, Daha önce de defalarca benzer sebeplerden dolayı iş bırakan, şehrin tüm temizlik işlerini yapan temizlik işçilerinin emeklerinin karşılığını alamamaları kabul edilebilir bir şey değildir. Dünyanın en zor işini yapan işçilerin açlık sınırının 1257, yoksulluk sınırının 4094 lira olduğu bir ülkede asgari ücretle yaşamaya mahkûm edildikleri yetmiyormuş gibi haklarını da alamamalarının hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Emek partisi olarak İskenderun halkını, tüm emek ve demokrasi güçlerini, işçilerin taleplerini sahiplenmeye çağırıyor, işçilerin haklı mücadelesini bir kez daha selamlıyor, talepleri kabul edilene kadar işçilerle beraber mücadelelerini büyüteceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here