Gram Altından Yeni Rekor!

0
15

Fırat; “Gram Altın Haftaya Yeni Rekorla Başladı”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası başkanı Uğur Fırat, Gram Altının haftaya yeni rekorla başladığını kaydetti.

Haftalık piyasa değerlendirmesinde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Fırat; “Spot piyasada altının Onsu Çin’in salgın önlemlerini gevşetmesine yönelik fiyatlamaların doları aşağı çekmesiyle yeni haftaya yükselişle girerken, gram altın tarafında da rekor seviye kaydedildi. Küresel piyasalarda altının onsunda yükseliş ivmesi devam ederken, gram altında da yeni rekorlar kaydediliyor.

Yatırımcıların Çin’deki salgın önlemlerinin gevşetilmesine yönelik beklentileriyle dolarda aşağı yönlü bir hareket izlenirken, spot piyasada altının onsu yeni haftaya yükselişle girdi. Piyasada altının onsu yeni haftanın ilk işlemlerinde 1.809 doların üzerini test etti. Böylelikle spot altında Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeler izlendi. Ons altında görülen yükseliş gram altında da yeni rekorların görülmesine yol açtı” dedi.

Gram altının 1.084 TL’yi geçerek yeni zirvesine ulaştığını kaydeden Fırat; “Ons Altın ve Dolar/TL kuru ile yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.084 TL’yi geçerek yeni zirvesini gördü.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 1084 TL, Çeyrek Altın 1790 TL’den işlem görüyor. Tüm esnafıma hayırlı işler dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here