Gram Altın 30 TL’den Fazla Yükseldi

0
28

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde, yükselen tahvil faizleri ve güçlü dolar ile küresel altın fiyatlarının düşerken, gram altının ise dolar/TL’deki yükselişi takip ederek 30 TL’den fazla yükseldiğine dikkat çekti.

Haftanın ilk gününde, altının açılışının 441 TL, çeyrek altının ise 735 TL’den işlem gördüğünü kaydeden Fırat; “Küresel altın fiyatları, yükselen tahvil faizleri ve güçlü dolar ile düşerken, gram altın dolar/TL’deki yükselişi takip ederek 30 TL’den fazla yükseldi. Altın fiyatları, doların güçlü kalması ve ABD Hazine tahvili faizinin son bir yılın en yüksek seviyelerine yakın seyretmesiyle düştü.

Yukarı yönlü fiyatlamalarla desteklenen kıymetli metalin bugün gerçekleşecek işlemlerde 1738 üzerinde tutunması, 1767 direncinin gündeme gelmesine neden olabilir. Aksi yöndeki fiyatlamalarda ise ons altında 1715 desteği hedeflenebilir. Bu seviye aşağısında ise 1691 seviyesi test edilebilir.

Yorumlamış olduğum altın piyasa değerlendirmesi tahminler üzerinedir. Altının açılışı 441 TL, çeyrek altın 735 TL’den işlem görüyor” şeklinde konuştu. (Haber:İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here