Görme Bozukluklarına Karşı ReLEx SMILE Dönemi

0
46

İskenderun’da ileri derecede görme bozukluğu olan ve yüksek numaralı gözlük kullanan kişiler, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi’nde uygulanan ReLEx SMILE Lazer Teknolojisi ile tedavi ediliyor…

Görme bozukluklarına karşı uygulanan Refraktif Cerrahi Lazer Teknolojisinde gelinen son nokta olan ReLEx SMILE, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi’nde hastalarda tam çözümle uygulanıyor. 3. kuşak lazer refraksiyon cerrahisi olan bu yeni yöntem ile diğer lazer yöntemlerindeki gibi büyük bir kesi oluşmazken, bu kesi ReLEx SMILE teknolojisi ile 2 milimetreye kadar düşüyor. Lazer tedavilerinde bir devrim niteliği taşıyan ve özellikle yüksek miyoplarda (-10 numaraya kadar) oldukça iyi sonuçlar veren ReLEx SMILE tedavisinde bütün cerrahi basamaklar tek lazerde uygulanıyor. Diğer lazer yöntemine göre çok daha küçük kesi ile disk çıkarılması (lentikül) şeklinde gerçekleştiren ReLEx SMILE, bu sayede yüksek numaralı hastalara güvenli tedavi, daha az batma, yanma, daha hızlı iyileşme ve daha az kuru göz problemi ile karşılaşma olanağı sağlıyor.

Bir hastanın ameliyatı öncesi açıklamalarda bulunan, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi Başhekimi Op. Dr. Firas ŞİMŞEK, ReLEx SMILE teknolojisiyle hastaların gözlerinde büyük bir tahribat olmadan gözlüklerinden kurtulma olanağına sahip olduklarını söyledi.

Hatay ve Çevresinde Tek Merkez

Bölgede ReLEx SMILE teknolojisini kullanan tek merkezin, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi olduğunu belirten Şimşek; “ReLEx SMILE teknolojisiyle hastalarımız gözlerinde büyük bir tahribat olmadan gözlüklerinden kurtulabiliyor. Bu teknolojiyi Hatay ve çevresinde kullanan tek merkez olarak, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi’nde tedavi imkanı sunuyoruz. İlk olarak hastalarımız muayene ederek gözün yapısını inceliyor sonrasında tekniği uyguluyoruz. Ön hazırlıkların ardından her göz için operasyon süresi 1’er dakika sürüyor. Hasta ertesi gün normal hayatına sorunsuz bir şekilde devam edebiliyor” dedi.

Ağrısız Bir Şekilde Uygulanıyor ve Gözlük Derecesi Sıfıra Düşürülüyor

İşlemin gözün kornea tabakasında uygulandığını belirten, Batıgöz İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Gülücü ise; “Bu işlem gözün kornea tabakasında uygulanıyor. Bu anlamda kornea tabakasının kalınlığının buna müsaade etmesi gerekiyor. Ayrıca gözün arkasındaki retinada da herhangi bir problem olup olmadığını da yine ön muayene ile değerlendiriyoruz. Gözün yapısı ve hastanın yaşı uygunsa, herhangi bir risk faktörü yoksa operasyonu yapıyoruz. Bu yöntem görme bozukluklarına karşı uygulanan Refraktif Cerrahide en son teknoloji olup, ağrısız bir şekilde uygulanıyor ve gözlük derecesi sıfıra düşürülüyor. ReLEx SMILE teknolojisi ile işlem sırasında flep oluşturulmuyor, bu nedenle iyileşme geleneksel LASIK’ten daha hızlı gerçekleşiyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here