Gönüllü Bisiklet Kullanıcısı Başkaptan Başkan Savaş’ı Ziyaret Etti

0
98

bisiklet kullanıcısıGönüllü bisiklet kullanıcısı Cemal Azmi Başkaptan güzergâhı üzerinde bulunan Antakya gezisinde Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin öncülüğünde gönüllü olarak bisiklet kullandığını ifade eden Cemal Azmi Başkaptan; “Sağlıklı gelecek, sağlıklı nesil ve sağlıklı çevre için böylesi bir etkinliğe adım attım. İnsan vücuduna zararlı olan ve bağımlılık yapan sigara ve alkolün zararlarını anlatmama gerek yok. Önemli olan gelecek nesillerin bu kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır” dedi.

Bisikleti ile 22 vilayet dolaşacağını ifade eden Başkaptan, bu turun İstanbul’dan başladığını ve Diyarbakır’da son bulacağını ifade etti.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuğuna Antakya’nın tarihi güzelliklerini ve medeniyet birikimini anlattı. Antakya’nın dünyanın eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Savaş; “Antakya, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biridir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu güzel kentimizde farklı dinlere mensup insanlarımız kardeşçe yaşamaktadır. Barış elçisi olarak sizden ricamız burada edindiğiniz güzel intibanızı, teneffüs ettiğiniz bu güzel havayı gidip gördüğünüz, gezdiğiniz yerdeki insanlara anlatmanız, Antakya’nın tarihi zenginliğinden, barış, kardeşlik ortamından ve güzelliklerinden bahsetmenizdir. Bisikletle yaptığınız meşakkatli, ama aynı zamanda maceralı bu sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre yolculuğunuzda size başarılar diliyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here