Gönül Elçisi Olun Toplumsal Kalkınmaya Katkı Sağlayın

0
91

belen gönül elçileri2Hatay Valisi ve Eşi Belen’de Düzenlenen Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan “Koruyucu Ailede Gönül Elçileri Projesi” çalışmaları kapsamında Hatay Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce Belen Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı J.Bnb.Fahri Semiz, Belediye Başkan Vekili Tekin Açıl ve eşi Gülşen Açıl, Emniyet Müdürü Gürsel Tabur ile eşi Nalan Tabur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri ve eşleri, Meslek Odaları Başkanı ve eşleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile Belen halkı katıldı.

Tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz’ın açılış konuşması ile başlatıldı. İl Müdürü Aldatmaz konuşmasında; görevlerinin çocuk, genç, yaşlı, engelli, kadın ve aile gibi toplumun tüm kesimlerine, özellikle dezavantajlı gruplara hizmet vermek olduğunu, toplum arasında elçi ve köprü olmanın temelini atmak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını arttırmak, gönüllülük kavramına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla Gönül Elçileri projesinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da toplantıda bir konuşma yaparak, sosyal devlet olmanın doğal bir sonucu olarak, vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, refah seviyelerini yükseltmek, onlara daha insani bir yaşam düzeyi kazandırmak amacıyla bazı hizmetler yürütüldüğünü kaydetti.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca, çocuk yuvası, sevgi evleri, yetiştirme yurdu, kadın konuk evi, rehabilitasyon merkezi gibi sosyal hizmet araçları ile zor durumda veya ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan yardımlarla engellilerin, kadınların, çocukların, yaşlıların yanında olunmaya çalışıldığını belirten Kaymakam Aydın, ilçede gönül elçisi sayısının bugün itibariyle 2020’ye ulaştığını açıklayarak, halkı gönül elçisi olmaya davet etti. Tanıtım toplantısı, soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here