‘Gönül Elçileri Projesi’nin Tanıtım Toplantısı İskenderun’da Yapıldı

0
66

gönül elçileri1Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde uygulamaya konulan ‘Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtım toplantısı İskenderun Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

‘Gönül Elçileri Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi’ tanıtım programına Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ‘biz büyük bir aileyiz’ parolasıyla hizmet ettiğini vurgulayan Aldatmaz; “Bakanlığımız hizmet modellerini önce insan anlayışıyla bina eden, çocuk, kadın, yaşlı, engelli, kısacası toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalışan talep odaklı bir anlayışı belirleyen icracı bir başkanlık olmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak hizmet ettiğimiz tüm kesimler hiç şüphesiz çok önemlidir. Geleceğimiz yarınlarımız olan çocuklarımız üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli hizmet alanımızdır. Korunma altında olan çocuklarımızın sosyalleşmeleri, daha iyi yetişmeleri için yurt modelinden sevgi evleri, çocuk evleri gibi bu tür hizmet modelleri benimsenmiştir” dedi.

gönül elçileri2

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de, Gönül Elçileri Projesi’nin hayata geçirilmesinde el birliği ile hareket edilmesi ve projeye gereken desteğin verilmesi için çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise; “İnsan çok önemlidir. Her bir insan gelecekte büyük yerlere gelebilir. Bakışı ile, esprileri ile, kendi dünyası ile, hayalleriyle, hedefleriyle her insan ayrı bir dünyadır. Her insan ayrı bir dünya olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her insana ayrı bir gözle bakıyor. İl ve ülke olarak çok daha güçlü bir geleceğe inanabilmemiz için yara almaması gereken, çok iyi takip etmemiz gereken, sağlam tutmamız gereken kalemiz aynıdır. Yarınlarımızı emanet edebileceğimiz gençlerimiz ruhen ve bedenen ailede çok iyi yetişir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here