Göde; “TÜFE Artışı Bayram İkramiyelerimize de Yansıtılmalı”

0
23

TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde; “TÜFE Artışı Bayram İkramiyelerimize de Yansıtılmalı”

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğuna vurgu yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde; “Bu rakamlar yanlış. TÜİK bu hesaplamaları hangi çarşıda, hangi pazarda yapıyor biz anlayamadık” dedi.

Emeklinin mutfağındaki yangının önlenemez bir hal aldığına dikkat çeken Göde; “Açlık sınırı seviyesini bile zor bulan emekli aylıklarımızla yaşam mücadelesi veriyoruz. Geçim sıkıntısı her geçen gün biraz daha belimizi bükmeye başladı. Yaşımız gereği zaten birçok sağlık sorunu ile baş etmeye çalışırken bir de peş peşe gelen zamlarla ayakta kalmaya çabalıyoruz. Gerçek enflasyonun belirleneceği, emeklinin temel harcama kalıplarını dikkate alan bir hesaplama yöntemine geçilmesi gerekiyor.

Diğer taraftan yüzde 1,94 olarak açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamı ile ortaya çıkan 6 aylık toplam yüzde 8,45 seviyesindeki enflasyon tutarının, emekli aylıklarımıza yansıtıldığı gibi bayram ikramiyelerimize de yansıtılmasının hakkaniyetli olacağını ifade etmek istiyoruz.

Geçtiğimiz bayram az da olsa bir artış sağlanması emekli topluluğumuzca yetersiz görülmekle birlikte önemli bir adım olarak algılanmıştı. Şimdi de bu artışın ikramiyelerimize yansıtılması ile emeklilerimiz hiç olmazsa bayramda torunlarına verecekleri harçlıklar konusunda biraz daha rahatlayacaktır. Bayramın tatlandırmak yetkililerimizin elinde” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)Formun Üstü

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here