Göde; “Seçtiğimiz Vekiller, Hakkımızı Aramıyorlar”

0
53

TÜED İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde; “Seçtiğimiz Vekiller, Hakkımızı Aramıyorlar”

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, emeklilerin içerisinde bulunduğu mağduriyetin vahametinden söz ederken, seçerek meclise gönderdikleri vekiller tarafından yeterince temsil edilmediklerini de söyledi.

Milletvekillerinin emeklilerin sorunlarını yeterince gündeme taşımadıklarını ifade eden Göde; “Emeklinin tamamı mağdur durumda, alım güçleri kalmadı. Her yıl Aralık ayında yapılacak olan bir zam var. Enflasyonu ona göre düşük gösteriyorlar, emekliyi mağdur ediyorlar. Emekliler her zaman mağdur. Emeklilerin bir kısmı 1500 TL, bir kısmı 2500 TL alıyor, 4000-5000 alanlar da var. Emekliye sen bugün 1500 maaş veriyorsun. 1500 lira maaş alan bir insan nasıl yetişir, nasıl bakar çoluğuna çocuğuna, nasıl alır evinin ihtiyaçlarını?

Ekmek zamlanıyor durmadan, peynir, zeytin, yumurta yani tüm temel gıdalar zamlanıyor. Akşam yatıyoruz, sabah zamla kalkıyoruz. Yetkililer bununla ilgilensinler lütfen. Biz oraya 600 tane milletvekili göndermişiz ama orada sadece oturuyorlar. Bizim hakkımızı arayacak bir tane yetkili yok orada. Biz vekil olarak seçip gönderiyoruz ama onlar maalesef bizim vekilliğimizi yapmıyorlar. Emeklilerin durumu çok vahim maalesef çok zor durumdayız” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda genel merkezlerinde gerçekleştirilen TÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisinden de söz eden Göde, sonuç bildirisin de yer alan maddeleri şu şekilde sıraladı; “Emeklinin intibak sorunu en geç 2022’de çözülmeli. Emekliye refahtan pay verilmeli. Emekli norm ve standart birliğine kavuşturulmalı. Ek ödeme oranları yükseltilmeli. Emekliye katkı payı muafiyeti getirilmeli. Bayram ikramiyeleri TÜFE’ye endekslenmeli. Aile yardımı yapılmalı. Promosyon iyileştirilmeli. Emekliye konut alım desteği sağlanmalı. Kira desteği getirilmeli. Yakacak ve gıda yardımı yapılmalı. Emekli enflasyonu sepeti yapılmalı. Emeklinin kredi borçları ötelenmeli.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here