Göde; “Emeklilerimiz Müjde Bekliyor”

0
39

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, enflasyonun ağırlığının emeklilerce ağır bir şekilde hissedildiğine dikkat çekerek; “5 aydır aynı aylığı almakta olan emeklilerimizin giderleri her ay enflasyonla birlikte katlanarak büyüdü bu yüzden emeklilerimize bir iyileştirme yapılmalı. TÜİK rakamlarıyla bile çok ciddi boyuta ulaşmış olan alım gücü erimesi yerine konulmalı” dedi.

Genel Başkanları Kazım Ergün’ün bu konuda yaptığı açıklamalardan örnekler vererek konuşmasını sürdüren Göde; “TÜİK rakamlarını gerçekçi bulunmamakla birlikte bu rakamları bile baz aldığımızda en düşük emekli aylığındaki alım gücü erimesi yüzde 10,47 olmuştur. Yani temmuz ayından bu yana 1.500 lira olan en düşük emekli aylığının alım gücündeki erime tam olarak 157 liradır. Ortalama aylıklarımızın 2.624 lira olduğu kabul edildiğinde ise bu ödemenin 274,73 lira olduğu görülmektedir.

Bu rakamlar bizim uydurduğumuz rakamlar değil, bizzat TÜİK’in açıkladığı resmi rakamlardır. Üstelik biz de dahil olmak üzere, birçok otoritenin ve sendikaların ‘kabul edilemez’ olarak tanımladığı rakamlardır. Ne yazık ki hesaplanan bu alım gücü erimeleri Aralık ayında daha da yükselecektir. Emeklilerimizin açlık sınırının altında kalan aylıkları ile geçinmesini bir yana bırakın, neredeyse nefes alamaz, sokağa çıkamaz hale geldiklerini artık bütün televizyonlar ve gazeteler yayınlamakta, iktidar ya da muhalefet olsun bütün siyasilerimiz de bu gerçeği ifade etmektedirler.

Yapılması gereken ise çok açıktır. Doğalgaz faturasının ne kadar geleceğini artık kestiremediği için evinde battaniye altında oturup, kombisini veya 4 bin lirayı aşan kömür ton fiyatları yüzünden sobasını yakamayan emeklilerimizin, bu kışı sağ salim atlatabilmesi için bir iyileştirme yapılması artık kaçınılmaz olmuştur. Sayın cumhurbaşkanımızdan talebimiz, emekli aylıklarına seyyanen bir iyileştirme yapılmasıdır. Emeklilerimiz çok zor durumdadır ve gelecek bir müjdeyi beklemektedirler” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here