Girişimcilik Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

0
136

tümsiad3Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Hatay Şube binasında düzenlenen Girişimcilik Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dün düzenlenen bir törenle verildi. Törende konuşan Şube Başkanı Hasan Aytürk, KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik kursu ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bir iş planına dayalı olarak kuracağı işte başarı düzeyini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

TÜMSİAD dernek binasında gerçekleştirilen sertifika törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve KOSGEB Hizmet Müdürü Kenan Sert katıldı.

Törenin açılış konuşmasını TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Aytürk yaptı. Aytürk konuşmasında; “Dernek olarak vizyonumuz; yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla tüm insanlığa hizmet eden, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, tüm dünya ülkelerinde Türkiye’yi marka haline getirmek, dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişme açık, işadamları kuşağı oluşturmaktır” dedi.

tümsiad2

Dernek olarak KOSGEB ile birlikte ilk etapta 30 kişiden oluşan girişimcilik kursu verdiklerini de söyleyen Aytürk; “Uygulamalı girişimcilik eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmayı amaçlamaktadır” diyerek, tüm girişimcilere kuracakları işlerde başarılar diledi.

ABİGEM Direktörü Bülent Yüce’de atıl ve terk edilmiş işletmelere bakıldığında girişimcilik eğitimi olmaksızın yatırıma girdiklerinden başarısız olduklarının altını çizerek, kendilerinin doğru şekilde öğrenmeleri için var olduklarını belirtti. İskenderun Kaymakamı Özyiğit ise, 2023 hedefine bu tür girişimler ile ulaşılabileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here