“Girişimcilik Bir Ruhtur”

0
109

kadın girişimilerKadın Girişimciler ATB’yi Ziyaret Etti…

Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yeşim Ugutmen ile  yönetim kurulu üyeleri Esma Gülay, Gülser Yiğit, Sonay Aykut, Elif Türk ve Aysel Burkay TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Başkanı Ali Kuseyri’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşma yapan Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yeşim Ugutmen; “İskenderun İlçesinde Kadın Girişimcilere Yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimi düzenledik. Aynı uygulamayı Antakya’da yapmak istiyorduk ama yapamadık. Bugüne kadar İskenderun ilçesinde 42 kadınımıza iş hayatına atılmalarına  destek verdik. Bugünkü ziyaretlerimizdeki nedenlerden biri de Antakya’daki girişimci kadın sayısını nasıl arttırabiliriz görüşmeye geldik” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri de ziyarette yaptığı konuşmada, Kadınların iş gücüne katılımının ve kadın girişimci sayısının düşük olmasının Türkiye’nin en önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından birisi olduğunu söyledi. Başkan Kuseyri; “Gelişmiş bir toplum olmak için, artık kadınlarımızı sosyal hayata ve üretim süreçlerine sokmak zorundayız. Çünkü şu bir gerçek ki, artık kadınlarını üretim mekanizmasının dışında tutmuş bir toplum demek, potansiyelinin yarısını boşa harcayan bir toplum demektir. Kadınlarımızı ekonominin dışında tutarak bu ülkenin refaha ulaşması mümkün değildir” dedi.

Girişimciliğin risk almak olduğunu belirten Başkan Kuseyri; “Girişimcilik bir ruhtur. Hedefimiz Kadın Girişimcileri ön plana çıkartmaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak en büyük kadın kurulunu oluşturduk, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Girişimci kadın profilinin Türkiye’nin kurtuluş reçetelerinden birisi olduğu bilinciyle, kadınlarımızın iş hayatındaki potansiyelini artırmak için yapılacak olan her türlü çalışmaya bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğiz. Tek amacımız kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda ön planda olmasını sağlamaktır. Kadın Girişimci sayısını arttırmak için yapılan bütün projelerde sizlerle birlikte uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum. Bu nedenle hedeflerimizi büyük tutmalıyız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here