Giderayak Hayırla Anılın!

0
25

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, “Asgari Ücret” konusunu Milli Gazetede köşesine taşıdı…

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, gündemde olan ve bu yıl erken başlayan “Asgari Ücret” konusunu Milli Gazetede köşesine taşıdı. Saadet Partili Çalışkan, köşesinde vatandaşın yıllardır çay/simit hesabına maruz kaldığına dikkat çekti.

Enflasyon rakamları için Çarşı Pazardaki rakamların doğru yansıtılması gerektiğini de ifade eden çalışkan; “Meydanlar, “İki çocuğu olan dört kişilik bir aile, sabah-akşam bir çay, bir simit şu kadar tutar” hesaplarını çok dinledi. Bugün fiili enflasyon yüzde 40’larda iken yüzde 20 açıklayıp buna göre zam yapılmasını sağlamak vicdansızlıktır. Kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar güvenilirliklerini yitirmeden devlet ciddiyetiyle hareket ederek çarşı-pazardaki rakamları yansıtmaları şarttır” dedi.

Hükümete de asgari ücret konusunda yol haritası gösteren Çalışkan; “Giderayak hayırla anılmalı ve kamunun başka yerlerdeki ödemeleri; yolsuzluklar, israf, fuzuli yatırımlar ve faiz ödemeleri kesilmeli; asgari ücretliye ve yoksula dengeli aktarılmalıdır. Bu nedenle asgari ücret, asla siyasilerin istismar edeceği bir konu olmamalı. Bu konu siyaset ve partiler üstü milli bir dava gibi görülmeli ve çözüm üretilmelidir” ifadelerine yer verdi.

İşveren ve İşçinin ödemelerine de dikkat çeken GİK Üyesi Necmettin Çalışkan; “İşverenin ödediği ile çalışanın aldığı arasında uçurum/adaletsiz bir dağılım var. Ücretin yüzde 64’ü çalışana verilirken, yüzde 36’sıkesintileri oluşturmaktadır. “İki sana-bir bana” politikası uygulanıyor. Sanki işçi çok para kazanıyor da büyük vergi ödüyor. Halen 2557 lira personele, 1646 lira kamuya ödeniyor. İşverene maliyetin bu kadar yüksek olduğu bir durumda doğal olarak hem sigortasız çalışanlar artar hem de istihdam oranı düşer” uyarısında bulundu.

Çalışkan ayrıca, yazısının son bölümünde ise Saadet Partisi tarafından başlatılan “Asgari değil, insani ücret” kampanyasının da yol gösterici olduğuna değinerek; “Acilen yapılması gereken şey ‘iki sana, bir bana’ değil ‘dokuz sana, bir bana’ gibi bir formül geliştirilerek, asgari ücretliden minimum kesinti yapılmalıdır. Saadet Partisi’nin başlattığı “asgari değil, insani ücret” kampanyası bu açıdan çok anlamlı gözükmektedir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here